Rapid va cere daune celui are a aruncat cu torţe în teren la meciul cu FC Nurnberg

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că suporterul care a aruncat cu torţe în teren la partida cu FC Nurnberg va fi acţionat în instanţă în cazul în care gruparea giuleşteană va fi sancţionată de Comisia de Disciplină a UEFA.

1 afișare
Imaginea articolului Rapid va cere daune celui are a aruncat cu torţe în teren la meciul cu FC Nurnberg

Rapid va cere daune celui are a aruncat cu torţe în teren la meciul cu FC Nurnberg

"Aţi văzut ce s-a întâmplat la meciul cu Nurnberg, când au fost aruncate două torţe în teren. Avem înregistrările video şi încercăm să aflăm cine este. Rapid va acţiona în judecată persoana în cauză şi va cere daune. Dacă Rapid va trebui să plătească la UEFA o penalitate, şi vă asigur că va fi o penalitate de câteva zeci de mii de franci elveţieni, aceasta va fi suportatată de persoana în cauză. (...) Să vedem de unde o să scoată cei 20-25.000 de franci elveţieni", a spus Zotta.

Zotta a subliniat, pe un ton răspicat, că, pe viitor, suporterii cu un comportament asemănător nu vor mai avea acces pe stadion, dar a făcut şi unele referiri la un posibil complot împotrvia clubului. "Cine va mai continua să susţină Rapidul în acest fel, nu va mai avea ce căuta pe stadion. Nu vreau să mă gândesc la altceva, cum mi-a şoptit cineva, că ar fi un complot. Că cineva ar face intenţionat aşa ceva doar ca să facă rău Rapidului. Şi face un mare rău. Ăştia nu sunt suporteri, sunt nişte huligani", a precizat directorul general.

Oficialul grupării "alb-vişinii" a menţionat că eforturile conducerii şi ale jucătorilor sunt compromise de unele gesturi similare cu cele de la partida cu Nurnberg. "Nu avem nevoie de aceşti aşa-zişi suporteri. Toate eforturile noastre, ale jucătorilor se duc pe apa sâmbetei din cauza unor huligani. Iar ceilalţi 7-8-10-11.000 de fani nu pot veni să vadă un spectacol din cauza cui? Din cauza unui huligan, pentru că, din informaţiile noastre, se pare că este vorba de aceeaşi persoană", a mai spus Zotta.

Constantin Zotta a afirmat că, probabil, fanii nu vor mai încălca prevederile legii în momentul în care o să le fie "ipotecată casa". "Sunt nişte probleme pe care ei (n.r. - suporterii) trebuie să le înţeleagă. Se pare că nu înţeleg, iar nouă ne este şi mai greu să le înţelegem comportamentul. Când vor ajunge să dea declaraţii, când se va ajunge să le fie ipotecată casa, probabil, le va fi mai simplu" a precizat Zotta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici