Rareş Dumitrescu: Ar fi bine să aducă şi gimnastica nişte titluri

Sabrerul Rareş Dumitrescu, component al echipei României campioană mondială, a declarat, vineri, că se bucură pentru această primă medalie de aur la un sport olimpic în acest an, însă a precizat că ar fi bine ca şi gimnaştii români să aducă titluri.

524 afișări
Imaginea articolului Rareş Dumitrescu: Ar fi bine să aducă şi gimnastica nişte titluri

Rareş Dumitrescu: Ar fi bine să aducă şi gimnastica nişte titluri (Imagine: Mediafax Foto/Andrei Pungovchi)

"A fost bine, mai ales pentru că eu am reuşit să obţin medalia de argint. Chiar am căpătat mai multă încredere şi am făcut tot posibilul pentru ca România să demonstreze că este cea mai bună echipă din lume. Ne bucurăm că am obţinut şi prima medalie de aur din acest an, însă ar fi bine să aducă şi gimnastica câteva titluri", a spus Dunmitrescu.

El a precizat că sportivii români trebuie să obţină rezultate asemănătoare cu cele de la Campionatele Mondiale de scrimă, pentru a face apoi o figură frumoasă la Jocurile Olimpice.

"În momentul în care eram pe podium nu auzeam nimic din ce se întâmpla în jurul meu şi oricum colegii care urlau de pe margine nu mai aveau voce, pentru că după primul meci eram deja răguşiţi. Acum urmează o scurtă vacanţă, după aceea vom începe din nou pregătirile pentru anul viitor. Mai sunt trei ani până la Olimpiadă şi trebuie să continuăm tot aşa. Atâta timp cât vom munci la fel de mult şi vom obţine rezultate asemănătoare, cu siguranţă vom reuşi să facem o figură frumoasă şi la Olimpiada de la Londra", a adăugat Dumitrescu.

Florin Zalomir a explicat cum s-a accidentat la finala cu Italia: "A fost un moment în care am crezut că adversarul se retrage şi eu m-am dus în săritură hotărât spre el. În acel moment însă italianul a venit spre mine, m-a lovit cu mâna în mască şi astfel am rămas cu buza spartă şi fără doi dinţi".

Zalomir a calificat drept extraordinară performanţa obţinută de el şi de coechipierii lui în Antalya.

"În momentul în care italienii au început să ia un avans destul de mare, nu prea mai credeam într-o victorie, însă fiecare aveam în noi puţine speranţe. Am reuşit să învingem şi am obţinut o performanţă extraordinară. Finala cu Italia a fost la un nivel foarte înalt pentru că italienii au echipă puternică, pe care o cunoaşte toată lumea. După ce am luat medaliile, ne-am dus cu toţii la hotel, ne-am aruncat în piscină şi am sărbătorit victoria. Am ciocnit şi un pahar cu şampanie şi ne-am dus la culcare pentru că eram foarte obosiţi", a declarat sportivul.

Echipa României a câştigat, joi, medalia de aur în proba masculină de sabie din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă din Antalya, după ce a învins Italia în finală, cu scorul de 45-44.

Acesta este primul titlu mondial cucerit de România la un sport olimpic, în anul 2009. Medalia de aur obţinută de formaţia masculină de sabie a fost cea de-a doua câştigată de delegaţia României la Campionatele Mondiale din Antalya, după argintul lui Rareş Dumitrescu la individual.

Delegaţia României a revenit în ţară, vineri, în jurul orei 18.30, fiind primită la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" în Salonul Oficial. Rudele şi prietenii prezenţi la salon i-au întâmpinat pe sportivi cu flori şi au scandat "România, România" şi "Campionii, campionii".

Componenţii lotului masculin au primit şi mai multe steaguri ale României. Persoanele care i-au întâmpinat pe sportivi au afişat şi un banner cu mesajul: "Băieţi de aur, felicitări. Rareş, Cosmin, Florin, Tibi, Cova". La salonul oficial au fost prezente şi Laura Badea, Elisabeta Lipă şi Viorica Susanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici