Răzvan Lucescu: A fost un meci perfect, a fost pentru prima dată când publicul ne-a împins spre victorie

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, vineri, că meciul cu Bosnia-Herţegovina, scor 3-0, din preliminariile Euro-2012, a fost unul perfect şi că, pentru prima dată de când antrenează prima reprezentativă, a simţit că publicul a împins echipa spre victorie.

217 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: A fost un meci perfect, a fost pentru prima dată când publicul ne-a împins spre victorie

R.Lucescu: A fost un meci perfect, a fost pentru prima dată când publicul ne-a împins spre victorie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"A fost un meci perfect, s-a jucat într-o manieră extraordinară. Prima repriză a fost excepţională datorită organizării, determinării şi agresivităţii. Astfel, bosniacii nu au putut produce nimic în prima repriză. Prima repriză ne-a dat o foarte mare încredere pentru restul meciului. A fost un public fantastic, este pentru prima dacă când l-am avut de partea noastră şi asta ne-a împins de la spate, aşa cum a fost cu bosniacii la Zenica", a spus Lucescu în conferinţa de presă de după meci.

Tehnicianul a declarat că toţi jucătorii săi au evoluat perfect şi că a avut mult mai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti partida: "Vreau să-i remarc pe toţi jucătorii pentru că au evoluat perfect. Au creat presiune asupra adversarului. Am avut un timp suficient la dispoziţie, 11 zile, pentru pregătirea acestui meci. Am reuşit să ne debarasăm de toate aceste probleme din jurul echipei naţionale. Poate că şi problemele cu licenţierea cluburilor ne-a salvat de presiune. Am reuşit să avem toţi jucătorii la dispoziţie şi asta a contat pentru mine şi băieţi".

Răzvan Lucescu a menţionat că bosniacii au făcut greşeala de a trata cu uşurinţă meciul, crezând că "este haos" la români. "Bosniacii au tratat cu mai mare uşurinţă meciul de la Bucureşti, s-au crezut învingători de la început, au crezut că este haos la noi. S-au înşelat şi au întâlnit o echipă motivată. Acum suntem acolo, avem meciurile directe cu adversarii principali. Suntem în plină luptă pentru calificare. Au fost multe voci încă din martie 2010 cum că suntem ieşiţi din cărţile calificării. Acest voci dezbină şi nu ne dau ocazia să avem linişte şi încredere. Până acum nu am acceptat realitatea, că fotbalul românesc este într-o cădere, cu scandaluri, licenţieri şi salarii neplătite. Astea dau o imagine completă a fotbalului nostru. Există şi această perioadă, iar după criză începem uşor-uşor să ieşim. Dar noi mergem înainte pentru că suntem un popor de oameni buni", a spus selecţionerul, care a adăugat că românilor le-a lipsit la Zenica încrederea, nu "motivarea".

Întrebat dacă îşi va da demisia de la conducerea echipei naţionale, Răzvan Lucescu a răspuns: "Nu am comentat până acum nimic, nu am să comentez nici acum. Respectaţi-mi decizia. Mi-a dat cineva vreodată un telefon ca să mă întrebe ceva? Tot timpul s-au creat polemici. În fiecare zi când deschid internetul citesc numai nenorociri. Am încercat să lămuresc cu cine puteam această problemă. Acum nu ştiu dacă m-au crezut sau nu. Au fost atâtea subiecte false, care nu au făcut decât să submineze unitatea unei echipe care se creează foarte greu".

Referitor la declaraţia făcută de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care a spus că Răzvan Lucescu va ajunge la Rapid, Lucescu a precizat: "Domnul Dragomir, în calitate de preşedinte al LPF, ar trebui să aibă mai multă încredere în mine. Ar trebui să vorbească cu mine".

Selecţionerul a mai menţionat că este posibil ca nu toţi jucătorii care au evoluat în meciul cu Bosnia să meargă în turneul din America de Sud; "Este posibil să dăm şansa altor jucători să evolueze mai multe minute. Interesul nostru este ca aceşti jucători să crească în experienţă".

Reprezentativa de fotbal a României a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Bosniei-Herţegovina şi a obţinut a doua victorie în grupa D de calificare la Campionatul European din 2012.

Golurile au fost marcate de Mutu '37 şi Marica '40, '55.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici