Reguli de acces al copiilor la meciul de fotbal de duminică dintre România şi Andorra/ Brăţări de siguranţă pentru copii

Partida de fotbal dintre România şi Andorra, contând pentru calificările la EURO 2024, se va juca cu porţile închise din cauza suporterilor recalcitranţi la ultimul meci al naţionalei României. UEFA a permis totuşi accesul copiilor sub 14 ani. FRF a publicat regulile de acces la acest meci.

200 afișări
Imaginea articolului Reguli de acces al copiilor la meciul de fotbal de duminică dintre România şi Andorra/ Brăţări de siguranţă pentru copii

Conform frf.ro, acestea sunt regulile de acces al copiilor pe Arena Naţională. Partida are loc duminică, 15 octombrie, de la ora 21.45.

Biletele de acces

Copiii dornici să asiste la meci au avut ocazia să se înscrie în grupuri organizate de şcoli sau cluburi pe platforma digitală a FRF pentru a primi bilete de acces. Înscrierile s-au încheiat, biletele se distribuie pe adresa de email a primului însoţitor declarat al grupului.

Fiecare persoană care intră în stadion are nevoie de un bilet valid, fie copil sau însoţitor. Biletele trebuie printate pentru a fi prezentate fizic la punctele de acces.

Accesul pietonal începând cu ora 18.45

Persoanele care se deplasează cu mijloace individuale de transport sau publice vor intra pe jos pe oricare dintre intrările Arenei Naţionale, începând cu ora 18.45: prin Bulevardul Basarabiei, prin strada Maior Coravu sau prin Bulevardul Pierre de Coubertin.

Se recomandă reunirea grupurilor înainte de acces. Nu sunt asigurate parcări în proximitatea Arenei.
Grupul trebuie să se prezinte la una dintre intrările Arenei Naţionale şi va întâlni primul filtru. Se vor controla vizual biletele. Dacă biletele nu sunt printate (situaţie pe care vă rugăm să o evitaţi!), responsabilul grupului va fi îndrumat spre un punct de printare a biletelor.

Tot în zona primului filtru vor exista puncte de distribuire a brăţărilor de siguranţă pentru copii, pe care trebuie inscripţionat numărul de telefon al însoţitorului.

După trecerea de primul filtrul, grupul va fi direcţionat de către voluntari spre poarta de intrare în tribuna aferentă biletelor primite. La respectiva poartă este amplasat al doilea filtru de acces. Biletele trebuie scanate unul câte unul la turnichete pentru a permite accesul în tribune.

Înainte de intrarea pe locurile din tribune, copii sunt rugaţi să treacă pe la punctele comerciale ale sponsorului, din interiorul stadionului, unde vor primi gratuit o băutură şi un snack.

În seara meciului, STB va avea programul prelungit până la ora 01.00.

Accesul cu autocar, autobuz, microbuz începând cu ora 18.45

Accesul cu transport organizat cu autocar, autobuz, microbuz se face exclusiv prin intrarea de pe Bulevardul Pierre de Coubertin, începând cu ora 18.45. Şoferul va urma indicaţiile voluntarilor şi stewarzilor şi va parca în locul indicat pe inelul exterior al Arenei Naţionale.

În momentul parcării autocarului/autobuzului/microbuzului se aşteaptă urcarea la bord a unui voluntar. Nimeni nu coboară din vehicul până la urcarea voluntarului. Acesta va pune în parbriz un afiş cu numărul de ordine al vehiculului.

Copiii vor trebui să reţină acest număr pentru a regăsi mai uşor vehiculul la plecarea de la stadion. Totodată, voluntarul va verifica dacă biletele de intrare sunt printate. Dacă biletele nu sunt printate (situaţie pe care vă rugăm să o evitaţi!), responsabilul grupului va fi îndrumat spre un punct de printare a biletelor şi tot grupul rămâne în autocar.

Voluntarul va distribui însoţitorului brăţările de siguranţă ale copiilor, pe care trebuie inscripţionat numărul de telefon al însoţitorului. După aceste proceduri, grupul va fi direcţionat de către voluntari spre poarta de intrare în tribuna aferentă biletelor primite. La respectiva poartă este amplasat al doilea filtru de acces. Biletele trebuie scanate unul câte unul la turnichete pentru a permite accesul în tribune.

La plecarea de la stadion, autocarele/autobuzele/microbuzele vor fi direcţionate să părăsească Arena Naţională prin Bulevardul Basarabiei.

Brăţări de siguranţă pentru copii

Îndrumătorul grupului va primi brăţări gratuite pentru toţi copiii grupului. Tot îndrumătorul va înscrie pe brăţări numărul său de telefon şi le va pune copiilor la încheietura mâinii. Rolul brăţărilor este ca în caz de pierdere a copilului să poată fi sunat responsabilul grupului de către autorităţi.

Procedura completă de acţionare în cazurile de dispariţie sau găsire a copiilor o poate fi consultată pe site-ul frf.ro. Principiul de bază în astfel de cazuri este contactarea celui mai apropiat steward (persoană adultă cu vestă reflectorizantă), fie de către copilul pierdut, fie de către persoana care a găsit un copil pierdut.

Reguli de comportament în tribune

Organizatorii precizează că îşi doresc ca la acest meci să fie o atmosferă de bucurie şi de susţinere a tricolorilor. „Ştim ce tribune extraordinare au fost acum 4 ani la meciul cu Norvegia, pline doar de copii! Ne bazăm pe inocenţa copiilor şi pe satisfacţia lor de a fi în tribune. Cu toate acestea, am vrea să reamintim câteva reguli generale pentru spectatorii meciurilor de fotbal.”

Nu este permis accesul în stadion cu bannere sau orice suport textil, inclusiv tricouri cu inscripţii, cifre sau simboluri cu caracter rasist, xenofob, sexual, religios, politic.

Nu pot fi introduse pe stadion camere video profesionale sau orice fel de echipamente de înregistrare audio sau video.

Totodată, pe stadion sunt INTERZISE următoarele acţiuni:

Aruncarea obiectelor sau a lichidelor de orice fel în direcţia altor persoane, în direcţia terenului de joc sau pe terenul de joc;
Aprinderea focului sau lansarea focurilor de artificii, a rachetelor de semnalizare sau a oricărui tip de materiale sau obiecte pirotehnice;
Orice gest care ar putea fi interpretat de către cei din jur ca periculos, provocator, ameninţător, discriminatoriu sau ofensator;
Poziţia în picioare pe scaune;
Scrierea, desenarea sau inscripţionarea în orice fel a pereţilor, instalaţiilor, pasajelor sau a oricăror elemente de structură;
Căţărarea pe elementele structurale ale arenei, nedestinate expres acestui scop;

Fumatul (inclusiv folosirea ţigării electronice) în stadion este interzis.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici