Rezervele Olandei trimit România acasă

Presa olandeză elogiază prestaţia naţionalei Olandei, care a reuşit, marţi, să elimine România de la Euro-2008, chiar şi cu echipa a doua, învingând-o cu scorul de 2-0, şi subliniază indecizia şi pasivitatea românilor, care "nu au părut capabili de o ofensivă reală".

16 afișări
Imaginea articolului Rezervele Olandei trimit România acasă

Rezervele Olandei trimit România acasă (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Voetbal International titrează "Rezervele Olandei trimit România acasă", adăugând: "Deşi au fost nu mai puţin de nouă modificări în echipă, Olanda a stopat România din drumul spre sferturi. Olanda a fost cea care a deţinut controlul. România a pus rareori în pericol buturil olandeze. Nici la 0-1 România n-a fost mai decisă".

Cotidianul De Telegraaf scrie că "Olanda tună şi trece mai departe" şi laudă evoluţia formaţiei antrenate de Van Basten. "Echipa Olandei a câştigat fără probleme cu România şi încheie cu punctaj maxim grupa morţii. Van Basten termina faza grupelor cu magna cum laudae. România a sperat doar în fenomenul Mutu, nesusţinut însă. Olanda a câştigat şi de această dată într-o manieră splendidă", notează De Telegraaf.

Publicaţia De Gelderlander subliniază că "România a fost extrem de prudentă şi n-a părut să creadă în şansele ei nici cu Olanda B", adăugând că "Van Persie şi Robben au pus defensiva română în situaţii jenante".

Postul TV NOS remarcă faptul că "România a aşteptat tot meciul". "Românii nu au părut capabili de o ofensivă reală, chiar şi când Italia conducea cu 2-0 pe Franţa", concluzionează sursa citată, în timp ce NRC Handelsblad scrie că "Olanda şi-a făcut datoria cu sportivitate", arătând un fotbal atractiv, chiar şi cu echipa a doua.

Şi Algemeen Dagblad laudă formaţia olandeză. "Excursia triumfătoare a Olandei continuă. Olanda a câştigat remarcabil de simplu cu România. Van Basten şi-a odihnit titularii. Titularii au aplaudat de pe bancă. Recviem pentru România", notează cotidianul olandez.

Voetbal ajunge la concluzia că "Olanda a fost prea puternică pentru România", iar Agenţia Ons Oranje titrează: "Olanda arată şi cu România cine-i şeful". "Olanda dă sentinţa României, care pleacă acasă. România a stat doar în Mutu şi a crezut prea puţin. Nu a avut ocazii mari, nicio şansă în partea a doua. Suporterii români au murit de ruşine pentru atitudinea pasivă a compatrioţilor lor", scrie Voetbal.

Reprezentativa României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a pierdut, marţi, cu scorul de 0-2 (0-0), meciul susţinut în compania selecţionatei Olandei, în ultima etapă a grupei C de la Euro-2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici