România a fost învinsă de Serbia, scor 2-3

Reprezentativa României a pierdut, sâmbătă seară, cu scorul de 2-3 (0-2), meciul susţinut, pe teren propriu, în compania selecţionate similare a Serbiei, în preliminariile Cupei Mondiale din 2010, suferind a doua înfrângere pe teren propriu în grupa a 7-a.

581 afișări
Imaginea articolului România a fost învinsă de Serbia, scor 2-3

România a fost învinsă de Serbia, scor 2-3 (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Golurile României au fost înscrise de Ciprian Marica '50 şi Dorel Stoica '74.

Pentru Serbia au marcat Milan Jovanovici '18, Dorel Stoica '44 (autogol) şi Branko Ivanovici '59.

Serbia a deschis scorul în minutul 18, când, la un contraatac pe partea stângă purtat de Krasici, acesta a şutat de lângă Cociş, mingea a lovit bara, de unde a ricoşat la Jovanovici, care a marcat în poarta goală.

În minutul 44, sârbii şi-au mărit avantajul, când la un corner de pe stânga, Dorel Stoica a deviat mingea în propia poartă.

Ciprian Marica a redus din diferenţă în minutul 50. Cosmin Contra s-a luptat cu doi jucători sârbi, a trecut de aceştia, i-a pasat lui Mutu, care a deviat dintr-o bucată către Marica, iar acesta, plecat de la limita ofsaidului, a înscris cu un lob de la 14 metri peste portarul Stojkovici.

În minutul 59, la un corner executat de Krasici de pe stânga, Tănase a ezitat să respingă, iar Ivanovici a reluat pe lângă el pe spate de la 6 metri, ducând scorul la 3-1 pentru Serbia.

În minutul 74, Subotici l-a faultat pe Tănase la 20 de metri lateral stânga, Mutu a executat lovitura liberă până la Dorel Stoica, acesta marcând cu capul de la zece metri.

România: 1. Lobonţ - 2. Contra, 5. D. Stoica, 4. Tamaş, 3. Raţ - 8. Codrea (14. Tănase '46), 6. Rădoi, 11. Cociş (18. M. Niculae '76) - 7. Fl. Costea (17. G. Bucur '63), 9. Marica, 10. Mutu. Antrenor: Victor Piţurcă

Serbia: 1. Stojkovici - 6. Ivanovici, 5. Vidici, 3. Dragutinovici, 13. Obradovici - 17. Krasici, 10. Stankovici, 11. Milijas, 14. M. Jovanovici (7. Jankovici '61) - 9. Pantelici (81. Subotici '66), 15. Zigici. Antrenor: Radomir Antici

Cartonaşe galbene: Mutu '40, Rădoi '55, Fl. Costea '61, Tamaş '90 / Zigici '55, Subotici '73

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Italia, avându-l la centru pe Matteo Trefoloni, ajutat la cele două linii de Alessandro Stagnoli şi Renato Faverani. Rezervă a fost Nicola Rizzoli.

Înainte de lovitura de start, căpitanul echipei României, Adrian Mutu, şi-a împreunat mâinile, a spus o rugăciune şi s-a închinat.

În minutul 45, după marcarea golului doi al sârbilor, spectatorii români de la peluza a II-a au scandat "Demisia".

După minutul 30, Mirel Rădoi, care a început ca mijlocaş la închidere, a fost trecut ca fundaş central, în locul său urcând Dorel Stoica.

Suporterii sârbi au afişat un banner cu mesajul: "Dreptate pentru Poli" şi "Kosovo egal Serbia. Înainte de golul de 2-0, suporterii români au scandat "Iugoslavia".

Florin Costea, care a primit un cartonaş galben în minutul 61, este suspendat pentru partida cu Austria.

În minutul 85, Cosmin Contra s-a accidentat la mâna dreaptă, însă nu a mai putut fi înlocuit, deoarece Piţurcă efectuase toate sschimbările, astfel că fundaşul român a evoluat până la finalul meciului cu o mâna înfăşurată într-o faşă.

Incidente între fanii sârbi şi forţele de ordine

În minutul 20, imediat după ce Milan Jovanovici a marcat pentru Serbia, fanii sârbi aflaţi la peluza I au aprins circa zece torţe, pe care le-au aruncat pe teren. Forţele de ordine au încercat să le ia torţele, însă fanii sârbi au început să arunce cu scaune în direcţia acestora. Suporterii au aruncat cu torţe şi după înscrierea golului doi al sârbilor.

Purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis, Sorin Mustăţea, a declarat că niciun suporter sârb nu a fost arestat în urma incidentelor ce au avut loc. Sorin Mustăţea a precizat că este obligaţia firmei de pază să facă controalele de rigoare la intrarea pe stadion pentru a nu permite suporterilor accesul în stadion cu torţe sau fumigene. El a menţionat că Jandarmeria intervine doar pentru a fi sigură că evenimentul se desfăşoară în condiţii normale.

Maximilian Nicu nu a fost nici măcar rezervă

Jucătorul Maximilian Nicu, de la Hertha Berlin, convocat în premieră la echipa naţională, nu a fost nici măcar rezervă la Constanţa, el urmărind meciul din tribună.

Reprezentativa României a jucat până acum cu echipele tuturor ţărilor din fosta Iugoslavie, cu excepţia Serbiei. România a disputat 20 de meciuri cu reprezentativele ţărilor care au făcut parte din fosta Iugoslavie, dar partida de sâmbătă este o premieră. Totuşi, Serbia a preluat palmaresul naţionalei fostei Iugoslavii.

Măsuri impresionante de siguranţă publică

Autorităţile au luat măsuri impresionante de siguranţă la Constanţa pe toată durata zilei de sâmbătă, când preşedintele României, Traian Băsescu, şi cel al Serbiei, Boris Tadici, au asistat la meci.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, peste 1.000 de jandarmi, poliţişti şi lucrători ai unei firme de pază au asigurat ordinea şi liniştea publică pe timpul zilei, atât la partida dintre reprezentativele de fotbal ale României şi Serbiei, cât şi pe traseul celor doi şefi de stat şi pe traseele de deplasare a suporterilor români şi sârbi către stadionul Farul din Constanţa.

Meciul a fost apreciat ca fiind cu grad de risc ridicat şi au fost luate mai multe măsuri pentru prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii şi siguranţei publice. În acest sens, de la ora 16.00, a fost restricţionată circulaţia rutieră pe străzile din imediata apropiere a stadionului, permiţându-se accesul doar autovehiculelor aparţinând persoanelor care locuiesc în zonă şi autovehiculelor care au permis de acces. Între orele 16.00 - 24.00 a fost interzis consumul şi comercializarea băuturilor alcoolice în zona adiacentă stadionului.

În grupa 7, România are o singură victorie, cu Insulele Feroe, fiind învinsă şi de Lituania şi de Serbia, pe teren propriu. De asemenea, România a remizat cu Franţa, scor 2-2. Serbia se menţine în fruntea clasamentului grupei 7, cu 12 puncte, în timp ce România rămâne pe locul cinci, cu 4 puncte.

Următorul meci al reprezentativei României va fi cu Austria (Hypo Worthersee Arena din Klagenfurt, miercuri, de la ora 21.30), în grupa a 7-a de calificare la Cupa Mondială din 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici