România a învins Portugalia la rugby, după un meci fabulos

Naţionala României a învins cu scorul de 37-27 (13-22) reprezentativa Portugaliei, sâmbătă seara, în etapa a 2-a a competiţiei Rugby Europe Championship, meciul disputându-se pe Stadionul Naţional de Rugby "Arcul de Triumf" din Bucureşti.

555 afișări
Imaginea articolului România a învins Portugalia la rugby, după un meci fabulos

România a învins Portugalia la rugby, după un meci fabulos

România a învins Portugalia, scor 35-27, în Rubgy Europe Championship, şi a făcut un pas important spre Campionatul Mondial din 2023, organizat de Franţa.

Fanii rugby-ului au creat o atmosferă superbă pe arena „Arcul de Triumf” şi au contribuit la o revenire de excepţie a „stejarilor”. Defensiva a fost vulnerabilă în prima repriză, iar portughezii au culcat de trei ori mingea în terenul nostru de ţintă.

România, victorie mare în faţa Portugaliei
După pauză, pachetul de înaintare al României a fost dominant. Două eseuri, reuşite de Ovidiu Cojocaru şi de Alexandru Savin, şi transformările impecabile ale lui Ionel Melinte au întors soarta partidei.

La ultima acţiune a partidei, „stejarii” au culcat din nou balonul oval şi s-au impus, scor 35-27. România este tot mai aproape de Campionatul Mondial de anul viitor, din Franţa.

Tot mai aproape de Campionatul Mondial de rugby

Calificarea la Cupa Mondială din 2023 se face în baza clasamentului din 2021 şi 2022 din Rugby European Championship. Primele două echipe din ierarhia combinată urmând să se califice direct, iar cea de-a treia să participe la un turneu de baraj european. România a încheiat ediţia precedentă pe poziţia a doua.

În acest moment, când mai sunt de jucat 3 meciuri, „stejarii” ocupă tot locul secund, cu două victorii în două partide şi un total de 8 puncte. În ierarhia cumulată, cea care stabileşte formaţiile calificate, România este pe locul secund, cu 22 de puncte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici