ROMÂNIA a pierdut meciul cu TURCIA, SCOR 0-2, în preliminariile Cupei Mondiale - FOTO

Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-0 (1-0), de reprezentativa Turciei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

6329 afișări
Imaginea articolului ROMÂNIA a pierdut meciul cu TURCIA, SCOR 0-2, în preliminariile Cupei Mondiale - FOTO

ROMÂNIA - TURCIA, SCOR 0-1, în preliminariile Cupei Mondiale (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Burak Yilmaz '22 şi Mevlut Erdinc '90+5.

0-1: Burak Yilmaz a înscris cu o lovitură cu capul de la 8 metri, după o centrare a lui Cener Erkin, de pe partea stângă.

0-2: Mevlut Erdinc a stabilit scorul final cu un şut de la 16 metri, la colţul lung.

În minutul 15, Tănase a trimis mingea în bara transversală a porţii apărate de Volkan Demirel. În minutul 57, Stancu a înscris, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, iar în minutul 69 şi Adrian Popa a avut o bară.

România: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Hoban, Pintilii - Torje (Ad. Popa '46), Stancu, Tănase (Bucur '78) - Marica (Maxim '46). Selecţioner: Victor Piţurcă.

Turcia: Volkan Demirel - Gokhan Gonul, Semih Kaya, Omer Toprak, Caner Erkin - Gokhan Tore (Mevlut Erdinc '84), Selcuk Inan, Mehmet Topal, Arda Turan - Umut Bulut (Adem Gulum '90), Burak Yilmaz (Olcay Şahan '72). Selecţioner: Fatih Terim.

Cartonaşe galbene: Raţ '40 / Semih Kaya '1, Volkan Demirel '65, Arda Turan '69

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Norvegia, cu Svein Oddvar Moen la centru, ajutat la cele două linii de Kim Thomas Haglund şi Frank Andås. Arbitru de rezervă a fost Ken Henry Johnsen.

La partida de pe Arena Naţională au asistat 44.537 de spectatori.

Fundaşul Răzvan Raţ va fi suspendat pentru următorul meci al echipei naţionale, ca urmare a cartonaşului galben primit în partida cu Turcia.

LIVE TEXT

FINAL DE MECI. România pierde şansa de a-şi consolida poziţia a doua în grupa D.

Minutul 90+5: Turcia înscrie înainte de fluierul final, printr-un şut plasat al lui Mevlut Erdinc.

Minutul 90+1: Centrare de pe partea stângă a lui Maxim, mingea ajunge la Goian, însă lovitura acestuia de cap este oprită de portar.

Minutul 87: Jucătorii turci s-au apropiat din nou periculos de poarta lui Tătăruşanu.

Minutul 78: Iese Tănase, intră Bucur.

Minutul 76: Atacuri repetate ale echipei României la poarta apărată de Volkan Demirel, însă fără gol.

Minutul 69: Ocazie pentru România. Adi Popa trimite puternic, din 16 metri, în bara laterală.

Minutul 64: Jocul este unul rapid de ambele părţi, cu faze la poartă.

- La meci asistă peste 44.000 de spectatori, potrivit organizatorilor.

Minutul 57: Bogdan Stancu înscrie, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid.

Minutul 54: O nouă ocazie pentru Turcia. Tătăruşanu intervine salvator la un şut puternic al lui Umut Bulut.

Minutul 46: Selecţionerul Victor Piţurcă face două schimbări: Torje este înlocuit de Adi Popa, iar Marica de Maxim.

Minutul 46: A început repriza a doua.

Minutul 45: PAUZĂ

Minutul 39: Selcuk Inan şutează puternic de la aproximativ 28 de metri, mingea trecând puţin peste poartă.

Minutul 33: România încearcă să atace poarta Turciei, însă fără succes.

Minutul 22: Turcia înscrie prin  Burak Yilmaz. Centrare de pe stânga Erkin, reluare simplă cu capul a lui Burak Yilmaz, Tătăruşanu nu are reacţie.

Minutul 15: Ocazie pentru România. Tănase încearcă un lob de la aproximativ 16 metri, însă mingea loveşte bara transversală.

Minutul 10: Tătăruşanu îşi salvează echipa, parând o lovitură a lui Burak Yilmaz din aproximativ 10 metri.

Minutul 2: Lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, executată de Gabriel Torje. Şutul său a lovit zidul şi a trecut peste poartă.

Minutul 1: A început prima repriză.

Echipele de start:

România: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Hoban, Pintilii - Torje, Stancu, Tănase - Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă.

Turcia: Volkan Demirel - Gokhan Gonul, Semih Kaya, Omer Toprak, Caner Erkin - Gokhan Tore, Selcuk Inan, Mehmet Topal, Arda Turan - Umut Bulut, Burak Yilmaz. Selecţioner: Fatih Terim.

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că echipa naţională a României are un mic avantaj în meciul cu Turcia deoarece poate fi ajutată şi de un rezultat de egalitate, dar a menţionat că se aşteaptă la o partidă mult mai dificilă decât cea cu Ungaria.

De cealaltă parte, antrenorul naţionalei Turciei, a precizat, luni, că echipa sa caută o minune în partida cu reprezentativa României, el acuzând faptul că are mai mulţi jucători răciţi, printre care şi vedeta Arda Turan.

Zona Arenei Naţionale va fi supravegheată cu un elicopter înainte şi după meciul România - Turcia, iar peste 900 de jandami vor asigura ordinea şi siguranţa spectatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici