România are un nou campion mondial la kickboxing. Accidentare horror pentru Stoica la Torino

  • Călin Petrişor este noul campion mondial ISKA la categoria mijlocie după o victorie magnifică la Torino.
  • Sportivul din Găeşti l-a făcut KO pe ucraineanul stabilit în Italia, Hnatchuk, fostul deţinător al centurii.
  • Bogdan Stoica a pierdut duelul pentru titlul mondial după o accidentare gravă în repriza a doua a duelului cu italianul Mattia Faraoni.
7441 afișări
Imaginea articolului România are un nou campion mondial la kickboxing. Accidentare horror pentru Stoica la Torino

România are un nou campion mondial la kickboxing. Accidentare horror pentru Stoica la Torino

Challenger şi cotat cu şansa a doua în acest duel, Petrişor, care este subofiţer în Armata României, a început meciul incredibil şi, după numai câteva secunde, l-a trimis la podea pe ucrainean cu un croşeu de stânga.

Sportivul din Găeşti a continuat forcingul, iar de această dată a încheiat conturile definitiv, cu o lovitură asemănătoare, pentru Hnatchuk fiind imposibil să se mai ridice de la podea. Astfel, Petrişor îşi adaugă în palmares şi titlul mondial după ce, în vară, câştigase centura europeană, tot printr-un KO.

În vâful carierei

„Trăiesc cel mai frumos moment al carierei mele. Sunt fericit că steagul României a fluturat învingător aici la Torino, iar pe viitor sper să continui cu rezultatele internaţionale foarte bune”, a spus Petrişor imediat după meci.

Sportivul antrenat de Dan Mocanu nu va avea timp de sărbătorit deoarece pe 15 decembrie va lupta în marea finală Dynamite Fighting Show de la Galaţi. Acolo, va avea parte de o luptă de prestigiu împotriva lui Valentin Mavrodin, unul dintre reprezentanţii noului val din kickboxul românesc.

„Mă bucur să văd că Petrişor a confirmat această şansă oferită de Oktagon şi ISKA. Anul viitor vom încercă să facem un meci în care să îşi apere centura în România”, a declarat Alin Huiu, reprezentantul ISKA în România.

Stoica, înfrângere dureroasă

La două luni după victoria mare din Glory contra lui Luis Tavares, Bogdan Stoica a coborât în lacrimi din ringul de la Torino.

Într-un duel pentru centura ISKA la semi grea, Stoica a dominat prima repriză a duelului cu Mattia Faraoni, însă în cea de-a doua, după un clinci, italianul a căzut peste genunchiul lui Bogdan, cauzându-i o accidentare gravă. Deşi a încercat să continue, Stoica şi-a pierdut puterea în picior, astfel că a fost numărat şi a trebuit să abandoneze lupta.

„Sunt extrem de supărat. Nici nu mă gândeam că nu voi câştiga acest meci. Acum aştept să merg la un RMN pentru a vedea exact ce am păţit. Vreau revanşa neapărat”, a declarat Stoica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici