România, bilanţ de două medalii de aur la CE de judo de la Viena

Delegaţia României şi-a încheiat, sâmbătă, participarea la Campionatul European de judo de la Viena, cu un bilanţ de două medalii de aur la feminin, în timp ce în competiţia masculină cea mai bună performanţă a fost clasarea pe un loc cinci.

31 afișări
Imaginea articolului România, bilanţ de două medalii de aur la CE de judo de la Viena

România, bilanţ de două medalii de aur la CE de judo de la Viena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alina Dumitru (cat. 48 kilograme) şi Corina Căprioriu (57 kilograme) au salvat blazonul judo-ului românesc la Campionatul European de la Viena. O a treia sportivă din lotul antrenat de Florin Bercean, Andreea Cătună, a fost eliminată din primul tur, la categoria 52 de kilograme.

La băieţi lucrurile au fost departe de performanţele fetelor. Doar Dan Fâşie a reuşit o clasare pe locul cinci, la categoria 66 de kilograme, în timp ce ceilalţi patru reprezentanţi ai României au ieşit din competiţie în primele tururi.

Costel Dănculea (73 kg) a fost eliminat în primul tur, la fel ca şi Marian Radu şi Daniel Brată, ambii învinşi sâmbătă în prima luptă, la categoriile 90 kilograme, respectiv minus 100 kilograme. La rândul său, Marian Halas a cedat şi el în turul doi al categoriei 81 kilograme.

Premiile totale individuale la CE de la Viena sunt de 70.000 de euro, plus 14.000 de euro, care vor reveni antrenorilor cu sportivi medaliaţi şi încă 6000 de euro sportivului sau sportivei, care va câştiga cele mai multe meciuri prin ippon.

Primele trei echipe din clasamentul final vor fi recompensate cu câte 10.000 de euro (locul I), 5.000 de euro (locul II) şi 3000 de euro (locul III).

Premiile individuale vor avea următorul cuantum: 2500 de euro (medalia de aur), 1500 de euro (medalia de argint) şi două premii a câte 500 de euro (medaliile de bronz).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici