România - Franţa, scor 24-25, la CM de handbal

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă, miercuri, de reprezentativa similară a Franţei, cu scorul de 25-24 (13-10), în cea de-a doua partidă disputată în cadrul grupei B a Cupei Mondiale de la Aarhus (Danemarca).

1 afișare
Imaginea articolului România - Franţa, scor 24-25, la CM de handbal

România - Franţa, scor 24-25, la CM de handbal

Debutul partidei cu gazda Campionatului Mondial din luna decembrie, Franţa, a fost aproape dezastruos pentru România. În minutul 7, Franţa conducea cu scorul de 5-1, având cea mai bună jucătoare în portarul Valerie Nicolas, care a reuşit nouă intervenţii din zece şuturi, susţinută excelent şi de liderii apărării, Wendling (36 de ani) şi Pecqueux-Roland (35 de ani). Antrenorul Tadici a încercat la scorul de 0-3, într-un time-out, să-şi trezească elevele, dar cearta lui a fost parcă degeaba, 2-7 (min. 11). Ritmul impus de naţionala Franţei a surprins total apărarea noastră, care şi-a revenit cu greu spre pauză. În atac, combinaţiile cu pivotul au fost sortite eşecului de câteva ori, iar din acţiune nu s-a putut marca, interii Luca şi Meiroşu părând că au prins frică de eficacitatea portarului Franţei. Nicolas avea deja 13 intervenţii în minutul 15, la scorul 4-8. După alte şase minute, România s-a apropiat ameninţător, 7-9, obligându-l pe tehnicianul Olivier Krumbholz să ceară timp de odihnă. În minutul 24, România a egalat, 9-9, după două goluri consecutive ale interului Lecuşanu, dar a ieşit în dezavantaj la vestiare. La pauză : 10-13.

La reluare, tot Franţa de deschis « balul », 11-15 (min. 34), dar România a ripostat mult mai rapid, egalând patru minute mai târziu, 15-15, după un contraatac al extremei Maier, şi preluând conducerea pentru prima dată, prin acelaşi procedeu, dar cu Vădineanu la finalizare, 16-15. Moment critic însă în minutul 40, când Meiroşu s-a accidentat după o ciocnire cu Cano, iar Franţa a profitat, 16-17. Extrema Maier a marcat apoi de două ori, 18-17, iar până la final, meciul a mers cap la cap. România şi-a făcut viaţa grea în ultimele două minute. Deşi cu şase jucătoare pe teren, împotriva a doar patru adversare, nu a reuşit să fructifice, mai mult, ratând de două ori şi primind un gol, s-a văzut condusă, 23-24, min. 58 şi 24-25, min. 59. Interul Valeria Beşe a şutat în bară la penultimul atac, iar la ultimul atac al României Steluţa Luca a ratat la rândul său. Scor final, 24-25.

Marcatoarele echipei României au fost Maier - 5 goluri, Neagu, Beşe, Lecuşanu, Nechita, câte 3, Meiroşu şi Vădineanu, câte 2, Ardean-Elisei, Brădeanu şi Gîlcă, câte 1, în timp ce Franţa le-a avut în prim-plan pe Guehl 5, Wendling şi Herbrecht, cu câte 4.

La ediţia a doua, din 2006, naţionala României a jucat finala Cupei Mondiale, în compania Rusiei, fiind învinsă, la limită, scor 29-28.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici