România, în competiţie europeană intercluburi la minifotbal din 2013

Câştigătoarea titlului din România la minifotbal va participa începând din 2013 la o competiţie europeană intercluburi care va reuni campioanele tuturor ţărilor europene afiliate la European Minifootball Federation.

86 afișări
Imaginea articolului România, în competiţie europeană intercluburi la minifotbal din 2013

România, în competiţie europeană intercluburi la minifotbal din 2013 (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv al Federaţiei de Minifotbal, care s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Codlea, s-a decis ca în perioada 28 iunie - 1 iulie să aibă loc la Iaşi Cupa României, aflată la a III-a ediţie, urmând ca în perioada 5 - 8 iulie la Deva să se desfăşoare Turneul Final al Campionatul Naţional, ediţia a VI-a .

În organizarea Campionatului Naţional anul acesta a fost introdusă şi o fază regională preliminară de calificare. Astfel, la Turneul Final al Campionatului Naţional de Minifotbal se califică direct primele 6 echipe conform clasamentului (Iaşi, Zalău, Buzău, Timişoara, Bacău şi Ploieşti), precum şi echipa din oraşul gazdă (Deva).

Celelalte 39 de echipe campioane vor fi repartizate în 13 grupe a câte 3 echipe fiecare în 4 zone geografice (NE, NV, SV şi SE). Grupele se vor alcătui pe criterii valorice în baza clasamentului naţional, din fiecare grupă urmând a se califica ocupanta primului loc.

Astfel în luna iunie, în datele de 17 şi 24 iunie, se vor organiza cele patru faze regionale în Oneşti, Deva, Buzău şi Zalău.

"Începând din acest an vom acorda un interes deosebit dezvoltării acestor faze regionale de calificare, pentru ca la Turneul Final al Campionatului Naţional de Minifotbal să avem prezente cele mai bune 20 de echipe din cele 46 de campioane din întreaga ţară. Iar din cele mai bune 20 de echipe să desemnăm campioana României care din 2013 va reprezenta ţara noastră şi pe plan european", a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, dar şi al European Minifootball Federation.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici