România, medalie de argint pe echipe la junioare la CE de gimnastică

Echipa naţională de gimnastică feminină junioare a României a câştigat miercuri medalia de argint în concursul pe echipe, cu un punctaj total de 164,700 puncte, la Campionatele Europene de la Birmingham.

46 afișări
Imaginea articolului România, medalie de argint pe echipe la junioare la CE de gimnastică

România, medalie de argint pe echipe la junioare la CE de gimnastică

După subdiviziunea a doua în care a evoluat, echipa de junioare a României ocupa primul loc, cu un total de 164,700 puncte, obţinut din următoarele punctaje: Diana Bulimar 54.525 puncte, Larisa Iordache 55.550, Dorina Diana Rusu 50.250, Beatrice Mărgărit 40.550, şi Mădălina Neagu 26.600. Echipa României nu a mai pierdut supremaţia până la ultima rotaţie, când Rusia a trecut pe prima poziţie, cu un total de 173.750 puncte. Medalia de bronz a revenit Italiei (161.450 puncte). De asemenea, de pe locurile trei şi patru s-au calificat în finală la individual-compus gimnastele Larisa Iordache (55.550 puncte) şi Diana Bulimar (54.525 puncte).

Primele 24 de sportive junioare vor concura la individual-compus (vineri), pentru cele 14 locuri care asigură calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Singapore, din acest an. De asemenea, primele opt clasate la fiecare aparat vor evolua în finalele de duminică.

La CE de junioare din 2008, România s-a clasat pe locul patru în concursul pe echipe, iar la individual compus cea mai bună clasare a fost a Ameliei Racea, tot locul 4. În finalele pe aparate, Ana Porgras şi Amelia Racea au obţinut aurul şi argintul la bârnă, iar Amelia Racea o medalie de bronz la sol.

Ultima medalie pe echipe la junioare a fost cea de argint, obţinută la ediţia din 2006.

Joi vor intra în competiţia calificărilor sportivele senioare (Ana Porgras, Amelia Racea, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Cerasela Pătraşcu), sâmbătă urmând să dispute finala pe echipe, iar duminică finalele pe aparate.

La ediţia din 2008, România a cucerit aurul european pe echipe, la senioare, aur la individual-compus (Steliana Nistor), aur la sol şi argint la bârnă (Sandra Izbaşa), argint la paralele (Steliana Nistor) şi bronz la sol (Adriana Tămîrjan).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici