România pierde barajul cu Slovenia din Bilie Jean King Cup, după ce a condus cu 2-0

Monica Niculescu şi Irina Bara au pierdut duminică meciul decisiv de dublu, în barajul din Cupa Bilie Jean King, împotriva Sloveniei, ratând calificarea la turneul final, după ce au condus cu 1-0 la seturi, în partida cu Tamara Zidansek şi Kaja Juvan.

343 afișări
Imaginea articolului România pierde barajul cu Slovenia din Bilie Jean King Cup, după ce a condus cu 2-0

Sursa foto: Facebook/Federaţia Română de Tenis

Barajul dintre Slovenia şi România a ajuns la meciul decisiv de dublu, după ce România a condus cu 2-0 la capătul primei zile, dar a fost egalată apoi sâmbătă, după cele patru meciuri de simplu, în care a fost reprezentată de Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian.

Meciul decisiv de dublu a început sâmbătă, însă a fost întrerupt din cauza ploii şi amânat până duminică la amiază. La momentul întreruperii scorul era 3-3 în primul set. Româncele au pierdut în set decisiv, cu 4-6, 6-2, 6-4.

Niculescu şi Bara au început bine duminică şi au făcut break la 4-4, pe care l-au confirmat închizând setul cu 6-4, după ce au salvat 4 mingi de rebreak.

În setul secund, cele două perechi şi-au valorificat serviciul, până la 2-3, când slovenele au făcut break şi s-au desprins apoi la 2-5. Româncele au avut 2 şanse de rebreak la 4-2, nevalorificate însă.

Slovenia a reuşit apoi şi un al doilea break, egalând la seturi şi trimiţând meciul în set decisiv.

Un decisiv în care Niculescu şi Bara au avut de două ori avantajul break-ului, pe care însă nu l-au dublat pe propriul serviciu, Zidansek şi Juvan reuşind să egaleze. Mai mult, slovenele au făcut un al treilea break.

Echipa României a reuşit rebreak-ul, pentru 5-4, dar din păcate, adversarele lor au izbutit şi un al patrulea game împotriva serviciului adjudecând setul, meciul şi calificarea la turneul final al competiţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici