România s-a calificat la turneul final al Ligii Europene de volei feminin

Echipa naţională de volei feminin a României a învins, vineri, la turneul de la Varna, reprezentativa Turciei, cu scorul de 3-2, în grupa A, şi s-a calificat la turneul final al Ligii Europene, de pe locul secund.

145 afișări
Imaginea articolului România s-a calificat la turneul final al Ligii Europene de volei feminin

România s-a calificat la turneul final al Ligii Europene de volei feminin (Imagine: Sebastian Sascău/Mediafax Foto)

Scorul pe seturi a fost 14-21, 21-23, 21-18, 21-15 şi 15-13, după 90 de minute de joc.

Joi, în primul meci de la Varna, reprezentativa României a cedat în faţa Bulgariei, scor 0-3, şi mai are de jucat meciul cu Ungaria, sâmbătă, ultimul din faza grupelor. După victoria de vineri, cu Turcia, principala contracandidată la locul secund în grupa A, tricolorele nu mai pot pierde calificarea la turneul final, având două puncte avans faţă de Turcia, plus victoria directă.

La primul turneu din cadrul competiţiei, de la Bursa, tricolorele au obţinut o singură victorie, 3-2 cu Bulgaria, fiind învinsă apoi de Turcia şi de Ungaria, cu acelaşi scor, 1-3.

Al doilea turneu a avut loc la Kecskemet, tricolorele învingând Turcia, cu 3-0, şi Ungaria, cu 3-2, dar cedând în faţa Bulgariei, cu 2-3.

Cel de-al treilea turneu, desfăşurat la Craiova, a adus României trei victorii, 3-0 cu Ungaria, 3-2 cu Bulgaria şi 3-1 cu Turcia.

Liga Europeană se desfăşoară cu opt echipe, împărţite în două grupe. Din Grupa B fac parte Germania, Serbia, Israel şi Belgia. Germania şi Belgia sunt deja calificate la turneul final, programat în 13-14 iulie.

A patra echipă participantă este liderul grupei A, Bulgaria, în calitate de ţară organizatoare.

Forul european de profil a impus schimbări de regulament în competiţie, cea mai importantă fiind faptul că seturile se vor încheia la 21, nu la 25, cu excepţia setului cinci, decisiv, care se va juca tot până la 15.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici