România U19 ratează dramatic calificarea în barajul pentru Mondiale

La Campionatul European de fotbal Under-19 din Slovacia, naţionala României a cedat, vineri seară, în faţa selecţionatei ţării-gazdă, scor 0-1, şi a terminat pe ultimul loc în Grupa A.

822 afișări
Imaginea articolului România U19 ratează dramatic calificarea în barajul pentru Mondiale

România U19 ratează dramatic calificarea la barajul pentru Mondiale

Unicul gol a picat în minutul 90+5, fiind marcat de Adam Griger, de la LASK Linz, după o fază fixă. Arbitrul dictase 5 minute de prelungire, iar după gol s-au mai jucat două minute.

România lui Adrian Văsîi avea nevoie de o remiză, pentru a termina pe locul 3 în grupă, care trimitea în barajul de peste 4 zile contra ocupantei locului 3 din cealaltă grupă. Formaţia învingătoare merge la Mondialul U20 de anul viitor.

În celălalt meci al grupei, tot vineri, Franţa - Italia 4-1. „Cocoşii” au terminat primii în grupă, urmaţi de peninsulari. Cele două forţe ale fotbalului mondial merg în semifinale.

La Euro U19, România a pierdut toate jocuri: înainte, cedase cu 1-2 partidele cu Italia şi cu Franţa. Slovacia pierduse, la fel, primele două jocuri, 0-5 cu Franţa şi 0-1 cu Italia.

Fetele a învins în Moldova

În fotbalul feminin, România are mai mult succes.

Naţionala a învins vineri Moldova, scor 4-0, în preliminariile pentru Cupa Mondială. Au marcat Ciolacu (7), Răilean (67-autolgol), Goder (89) şi Vlădulescu (90+5).

După 8 etape, Italia este pe primul loc, cu 21 de puncte, urmată de Elveţia, 19 puncte. România are 16 puncte, fiind pe locul 3, înaintea Croaţiei, Lituaniei şi a Moldovei.

Doar prima poziţie merge direct la Cupa Mondială. Locul secundă intră la balotaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici