România va organiza Campionatele Mondiale U20 şi U18 de hochei pe gheaţă din 2011

România a obţinut sâmbătă, la Koln, cu ocazia Congresului Anual al Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă, dreptul de organizare al Campionatelor Mondiale rezervate echipelor Under 18 şi Under 20.

33 afișări
Imaginea articolului România va organiza Campionatele Mondiale U20 şi U18 de hochei pe gheaţă din 2011

România va organiza Campionatele Mondiale U20 şi U18 de hochei pe gheaţă din 2011 (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)

Întrecerile grupei B a Campionatului Mondial Under 20 se vor disputa la Miercurea Ciuc, unde România va întâlni echipele similare din Polonia, Ungaria, Coreea de Sud, China şi Australia, meciurile urmând să se dispute în perioada 13-19 decembrie 2010.

În ceea ce priveşte competiţia rezervată echipelor Underr 18, acestea se vor disputa, cel mai probabil, la Braşov. Decizia finală asupra locului, dar şi a perioadei de desfăşurare va fi luată în luna septembrie, când este prevăzută o nouă întrunire a Congresului. La Campionatul Mondial Under 18, România se află în grupa A, din care mai fac parte naţionalele din Austria, Croaţia, Serbia, Estonia şi Noua Zeelandă.

La seniori, România va juca în grupa B, la Zagreb, în perioada 10-16 aprilie, cu echipa ţării gazdă, Islanda, Bulgaria, China şi Irlanda.

De asemenea, oficialii Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă au decis, după o pauză de doi ani, să reia organizarea campionatelor mondiale şi pentru diviziile inferioare în competiţia feminină.

Astfel, echipa României se află în al patrulea eşalon valoric, alături de Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Islanda, Estonia şi Africa de Sud, meciurile urmând a se disputa la Reykjavik.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici