Ruxandra Dragomir: Halep are potenţialul necesar pentru a ajunge numărul 1 în lume

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir Ilie, numărul 15 WTA în 1997, a declarat, miercuri, că jucătoarea Simona Halep poate ajunge pe prima poziţie în ierarhia mondială.

313 afișări
Imaginea articolului Ruxandra Dragomir: Halep are potenţialul necesar pentru a ajunge numărul 1 în lume

Ruxandra Dragomir (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Are nevoie de un titlu de Grand Slam, pentru palmaresul ei, însă şi fără acest titlu a ajuns cel mai bine clasată jucătoare din România în istoria tenisului. Dacă va ajunge să câştige un turneu de Grand Slam cu siguranţă va ajunge numărul 1 în lume, dacă nu, chiar şi aceste rezultate foarte bune, semifinală, finală, o pot duce acolo", a spus Dragomir.

Ruxandra Dragomir se aşteaptă ca şi Sorana Cîrstea, în prezent pe locul 27 WTA, să ajungă între primele zece jucătoare ale lumii. "Este foarte important să reuşeşti să te menţii la un nivel atât de ridicat. Ştiu sigur că (n.r. - Halep) are potenţialul necesar pentru a ajunge numărul 1 în lume. Ştiu că este o declaraţie îndrăzneaţă. O singură dată am mai făcut această declaraţie în ceea ce priveşte o jucătoare din România, aceasta era Sorana Cîrstea. M-am aşteptat să ajungă numărul 1 în lume, dacă nu, între primele zece. Încă am speranţa că Sorana va putea veni, în curând, aproape de Simona. Acum, toate privirile sunt îndreptate către Simona, pentru că a demonstrat că este o adevărată campioană şi are acest potenţial uriaş pentru a ajunge numărul 1 în lume", a completat Dragomir.

Fosta jucătoare de tenis a afirmat că ascensiunea Simonei Halep era de aşteptat, având în vedere performanţele obţinute în ultimul an. "Ascensiunea Simonei era de aşteptat. Sunt surprinsă foarte plăcut, pentru că Simona a reuşit să facă pasul important, de la primele zece la primele cinci, într-o perioadă foarte, foarte scurtă. Mă aşteptam să ajungă între primele cinci, dar undeva pe la jumătatea anului. Să o văd între primele cinci, în luna martie, este o surpriză extraordinar de plăcută", a explicat Dragomir.

Ruxandra Dragomir Ilie a participat, miercuri, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, la conferinţa de presă prilejuită de lansarea cărţii fostului portar al echipei de handbal a clubului Steaua, Mihai Dragomir, "Visul de a deveni campion", în care sunt prezentate interviuri cu foşti sportivi precum Carmen Bunaciu, Valeria Răcilă, Otilia Bădescu, Cristian Gaţu, Florin Marinescu, Ilie Năstase, Carmen Tocală, Octavian Bellu şi Iolanda Balaş Soter.

"E un eveniment important pentru lumea sportului, pentru Mihai. Mă bucur că a reuşit să scrie această carte, care cu siguranţă va inspira foarte mult. Mă bucur că sunt şi eu o mică parte a acestui proiect. Am vorbit despre ce înseamnă să fii campion şi mă simt foarte fericită", a menţionat Dragomir.

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 6, va juca, în acestă seară, cel mai devreme la ora 22.00, cu jucătoarea australiană Casey Dellacqua, locul 78 WTA, în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells, cu premii totale de aproape şase milioane de dolari.

Simona Halep va ocupa, începând de luni, locul 5 sau 6 mondial, o performanţă ce nu a mai fost reuşită de nici o jucătoare de tenis din România de la crearea ierarhiei WTA, în noiembrie 1975.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici