Ruxandra Dragomir: Halep are şanse foarte mari să câştige turneul de la Wimbledon

Fosta jucătoare şi preşedintă a Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că Simona Halep are şanse foarte mari să câştige turneul de la Wimbledon după calificarea în semifinalele competiţiei, obţinută în faţa germancei Sabine Lisicki.

127 afișări
Imaginea articolului Ruxandra Dragomir: Halep are şanse foarte mari să câştige turneul de la Wimbledon

Ruxandra Dragomir (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Simona a obţinut azi un rezultat extraordinar devenind prima jucătoare din România care atinge semifinalele la Wimbledon. Avem în continuare aşteptări mari de la ea pentru că a demonstrat şi pe iarbă că poate repeta cel puţin evoluţia de la Roland Garros. Ea are acum şanse foarte mari să câştige la Wimbledon. Serena a ieşit din prima parte a turneului, Şarapova a părăsit competiţia, Na Li de asemenea, aşa că Simona este cea mai bine clasată în momentul de faţă şi din punctul meu de vedere are şanse foarte mai să câştige trofeul", a spus Ruxandra Dragomir.

Ea este de părere că Simona Halep a arătat ca o mare campioană în meciul cu Sabine Lisicki. "Simona şi-a confirmat valoarea în acest meci. Faptul că a câştigat primul set după ce a fost condusă cu 1-4 şi a câştigat 11 ghemuri la rând dovedeşte forţă mentală şi încredere totală în tine. Iar aceste lucruri se regăsesc numai la marii campioni", a menţionat Ruxandra Dragomir.

Fostă număr 15 mondial, ea este convinsă că Simona Halep poate ajunge în vârful ierarhiei WTA. "La Roland Garros a făcut cea mai frumoasă finală din ultimii 12 ani, a demonstrat că are un potenţial uriaş, iar eu sunt convinsă nu numai că Simona poate câştiga un turneu de Grand Slam, dar are toate şansele să ajungă şi numărul 1 mondial", a adăugat fostul preşedinte al FRT.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a devenit, miercuri, prima jucătoare din România care se califică în semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-0, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19.

Halep a depăşit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981.

În penultimul act, Halep va juca, joi, cu Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13).

Jucătoarea din Constanţa se află la numai un meci de locul 2 WTA. O calificare în finală o va "urca" pe Halep în poziţia a doua mondială, după americanca Serena Williams.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici