Sabău: Ne-am calificat în special datorită apărării

Antrenorul echipei FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, miercuri, la finalul meciului cu Şahtior Doneţk, scor 0-0, din manşa secundă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor, că succesul se datorează în special jocului apărării, transmite trimisul MEDIAFAX.

27 afișări
Imaginea articolului Sabău: Ne-am calificat în special datorită apărării

Sabău: Ne-am calificat în special datorită apărării (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne-am calificat în special datorită concentrării exemplare a apărătorilor, dar şi datorită lui Pantilimon, care a făcut, din nou, un meci mare. Este foarte greu să joci cu fotbalişti fără experienţă, însă un astfel de meci, împotriva unei deţinătoare de cupă europeană, te întăreşte şi te face să intri cu o altă mentalitate pe teren. Am încercat să jucăm mai bine decât la Doneţk", a spus Sabău.

"Nu le-am dat spaţii adversarilor, pentru că sunt jucători foarte rapizi şi ne puteau surprinde. Mulţumesc jucătorilor, publicului, conducerii, colaboratorilor mei şi tuturor celor care m-au ajutat să obţin acest rezultat care îmi dă încredere pentru ceea ce am început să fac. Am depus foarte mult efort într-o carieră pe care am început-o din Divizia C, am continuat-o în B, în A, iar acum în preliminariile Ligii Campionilor. Încă nu ştiu ce obiectiv vom avea, însă ne-am asigurat un loc în Liga Europa", a declarat antrenorul echipei FC Timişoara.

Tehnicianul timişorenilor a explicat de ce a fost nevoit să îl înlocuiască pe mijlocaşul Alexa în repriza secundă: "Pe Alexa l-am înlocuit pentru că avea deja un cartonaş galben, a tras de el mult în acest meci şi am observat că devenea tot mai lent, din cauza oboselii. Începuse să faulteze des şi era pericol să primească un cartonaş roşu".

Sabău a avertizat că succesul obţinut în dubla manşă cu Şahtior trebuie uitat imediat de către elevii săi. "Aceasta este o bucurie foarte mare, însă o bucurie care va trece repede, pentru că urmează un joc la Iaşi şi trebuie să-mi refac jucătorii, psihic şi fizic, pentru a nu face doar act de prezenţă acolo", a spus tehnicianul.

Echipa FC Timişoara a remizat, miercuri, pe teren propriu, scor 0-0, în meciul cu formaţia ucraineană Şahtior Doneţk, deţinătoarea Cupei UEFA, în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor şi s-a calificat în play-off-ul competiţiei. În tur, scorul a fost 2-2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici