Salt Lake City - Utah a depus candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2034

  • Salt Lake City - Utah şi-a depus oficial candidatura pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2034 în cadrul unui eveniment organizat la Capitoliul Utah din Salt Lake City.
  • O prezentare importantă a avut loc şi joia trecută la Capitoliul Utah din Salt Lake City.
85 afișări
Imaginea articolului Salt Lake City - Utah a depus candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2034

Sursa foto: X

La eveniment au participat Comitetul pentru Jocurilor din Salt Lake City-Utah, primarul oraşului Salt Lake City, Erin Mendenhall, şi guvernatorul statului Utah, Spencer Cox, precum şi tineri atleţi, pentru a prezenta oficial candidatura statului Utah în cadrul unei şedinţe a Consiliului strategic pentru Jocurile Olimpice de iarnă Salt Lake City-Utah 2034.

Prezentarea candidaturii marchează o etapă importantă în procesul de readucere a Jocurilor de iarnă în Utah, la 32 de ani după ce a găzduit Jocurile de iarnă din 2002. Catherine Raney Norman, de patru ori olimpică şi copreşedinte al comitetului, a declarat, citată de insidethegames:

"Pentru noi, treaba noastră este să ne asigurăm că vom avea cele mai bune jocuri posibile şi că vom profita de toate atuurile diferite pe care le avem", a spus fosta patinatoare artistică.


"Astăzi a fost un pas cu adevărat important şi decisiv pentru a continua să prezentăm Utah ca un candidat pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2034".

Mai multe proiecte de lege legate de sport îşi croiesc în prezent drum prin legislativul din Utah, inclusiv propuneri legate de baseball, hochei şi Utah State Fairpark. Raney Norman a declarat că aceste planuri ar putea consolida candidatura olimpică. "Indiferent de ceea ce se va întâmpla, următorii ani vor fi foarte dinamici, iar sarcina noastră este să ne asigurăm că vom oferi cele mai bune Jocuri posibile", a conchis oficialul cheie.

"Acesta este un moment pe care ni-l vom aminti mereu ca fiind un moment special pentru a ne lansa candidatura pentru Jocuri şi să sperăm că vom primi un premiu în doar câteva luni", a declarat Fraser Bullock, preşedinte şi director executiv al Comitetului Salt Lake City-Utah pentru Jocuri.

Deşi candidatura a fost depusă, comitetul local mai are de depăşit o serie de obstacole înainte de a fi desemnat gazdă. Acesta are termen până la 29 martie pentru a-şi prezenta asigurările contractuale, care nu sunt mai puţin importante pentru astfel de evenimente.

Printre acestea se numără garanţii financiare din partea guvernelor federal, statal şi local pentru a se asigura că costurile evenimentului, care se vor ridica la aproape 2,45 miliarde de dolari, vor fi acoperite în cazul în care fondurile private provenite din vânzarea sponsorizărilor, a drepturilor de difuzare şi a biletelor vor fi insuficiente.

O altă garanţie importantă se referă la cazare. Comitetul de candidatură a asigurat aproximativ 21.000 din cele 24.000 de camere necesare şi se aşteaptă să îndeplinească această cerinţă, precum şi să semneze un acord de marketing comun cu Comitetul Olimpic şi Paralimpic al Statelor Unite, înainte de termenul limită.

Decizia finală va fi luată la sfârşitul lunii iulie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici