San Siro salvat de la demolare

Stadionul San Siro, care urmează să găzduiască ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă Milano Cortina 2026, nu va fi demolat, potrivit La Gazzetta dello Sport.

1258 afișări
Imaginea articolului San Siro salvat de la demolare

San Siro salvat de la demolare

Publicaţia italiană susţine că în Comisia Regională pentru Patrimoniul Cultural din Lombardia s-a decis că emblematica locaţie nu poate fi demolată, deoarece are "interes cultural".

Stadio Giuseppe Meazza găzduieşte giganţii fotbalului italian AC Milan şi Inter Milano.

Arena cu o capacitate de 80.000 de locuri este unul dintre cele mai mari stadioane din Europa şi poartă numele celui care a câştigat de două ori Cupa Mondială, Giuseppe Meazza.

În 2025 va împlini 70 de ani de existenţă, când poate fi declanşată ancheta pentru a se verifica dacă prezintă interes cultural.

"Comisia Regională pentru Patrimoniul Cultural din Lombardia a exprimat o opinie pozitivă cu privire la existenţa patrimoniului cultural de rangul al doilea pe stadionul San Siro, în vederea unei viitoare verificări în conformitate cu art. 12 din Decretul legislativ 42/2004", se arată într-un comunicat al Comisiei regionale pentru patrimoniul cultural din Lombardia.

"De asemenea, trebuie remarcat faptul că Superintendenţa Arhivistică şi Bibliografică pentru Lombardia, în cadrul aceleiaşi sesiuni, a reamintit valoarea tribunei de vest a stadionului ca "arhivă expusă" pentru plăcile/epigrafele care documentează succesele naţionale şi internaţionale ale lui Inter şi Milan".

Cluburile din Milano împart San Siro din 1947 şi au închiriat stadionul până în 2030.

Acesta este deţinut de Primăria din Milano, ambele cluburi plătind chirie pentru a juca acolo.

Cu toate acestea, Inter Milano a identificat o locaţie în Rozzano, pentru un nou stadion, în cazul în care San Siro ar urma să fie demolat.

AC Milan avea în vedere San Donato, rapoartele sugerând că ar fi achiziţionat 90% din acţiunile Sportlifecity - compania care deţine terenul pe care ar fi putut fi construit noul său teren.

Cu toate acestea, posibila interzicere a demolării ar putea pune capăt planurilor pentru un nou stadion pentru ambele cluburi.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026 este programată să aibă loc pe 6 februarie în 2026.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici