Sandu: Comisiile de licenţiere au greşit, vor fi probleme în cupele europene

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marţi, că membrii comisiilor de licenţiere au greşit, precizând că vor fi fi probleme pentru echipele româneşti în sezonul viitor al cupelor europene.

13 afișări
Imaginea articolului Sandu: Comisiile de licenţiere au greşit, vor fi probleme în cupele europene

Sandu: Comisiile de licenţiere au greşit, vor fi probleme în cupele europene (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Comisiile de licenţiere au greşit şi vor plăti. Vor plăti şi cluburile, pentru că auditul pe care l-au depus nu este în regulă. E vorba despre participarea echipelor româneşti în ediţia 2008-2009 a cupelor europene. Toate cluburile au probleme financiare. Veţi vedea ce a făcut Timişoara, ce a făcut Dinamo... Oameni din interiorul lor lucrează împotriva propriilor cluburi. Vor fi probleme pentru echipele româneşti în sezonul viitor al cupelor europene. Să vedem ce explicaţii vor da conducătorii cluburilor în faţa propriilor suporteri, pentru că tot timpul s-a spus că FRF-ul este de vină", a declarat Mircea Sandu, la GspTV.

Şeful FRF a precizat că a solicitat ca procesul de licenţiere în campionatul intern să fie făcut de UEFA în următorii trei ani.

Potrivit www.prosport.ro, FRF a fost amendată, marţi, cu suma 200.000 de euro pentru faptul că niciunul dintre cluburile angrenate în trecuta ediţie a cupelor europene nu a îndeplinit criteriile de licenţiere. UEFA impută cu precădere la criteriile financiare, pe care niciuna dintre echipele româneşti nu le-a îndeplinit în totalitate. CFR Cluj, Steaua, Unirea Urziceni, FC Timişoara, FC Vaslui şi Dinamo riscă excluderea din competiţiile europene pentru viitoarea ediţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici