Sandu crede că DNA se va sesiza în cazul autodenunţului lui Gigi Becali

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că probabil Direcţia Naţională Anticorupţie se va sesiza în cazul autodenunţului finanţatorului stelist Gigi Becali, care a spus că a dat bani unui arbitru şi unui jucător advers.

15 afișări
Imaginea articolului Sandu crede că DNA se va sesiza în cazul autodenunţului lui Gigi Becali

Preşedintele FRF, Mircea Sandu (Imagine: Mediafax Foto)

"Există un canal DNA care anchetează transferurile de fotbalişti în străinătate şi un canal care anchetează aranjamentele din fotbal. Şi care cred că nu s-a încheiat. Mai ales că apar astfel de declaraţii că am cumpărat acum nu ştiu câţi ani un arbitru şi nu ştiu ce jucători. Dacă e o glumă eu îi recomand lui Gigi Becali să nu mai glumească în legătură cu fotbalul. Pentru că va trebui să dea declaraţii în acest sens, va fi sesizată Comisia de Disciplină şi probabil că se va sesiza şi DNA", a declarat Sandu.

Oficialul FRF nu crede închis nici cazul "milionului de dolari" pe care Gigi Becali a declarat că l-a dat anul trecut conducătorilor dinamovişti. "Federaţia a sesizat Comisia de Disciplină. Vor fi chemaţi să-şi spună punctul de vedere. O să spună probabil că a glumit sau o să spună că are martori. Să vină cu martori. Eu discut cu aceşti oameni. Şi ei plătesc, înţelegeţi că astea sunt sancţiunile sportive. Ce să le facem noi, să-i împuşcăm? Noi putem da doar sancţiuni sportive. DNA-ul probabil că se sesizează acum când se spune că au dat prime. Au altfel de mijloace de anchetă. Noi intrăm în parte sportivă. În problema corupţiei nu există termen de prescriere şi atunci şi în acest caz va fi convocat domnul Becali la Comisia de Disciplină să spună ce a dat şi cui a dat. Dacă se face această dovadă, noi anunţăm Parchetul", a precizat Sandu.

Şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, consideră că organele abilitate ale statului ar trebui să deschidă o anchetă: "Fotbalul românesc e ţinut artificial în mocirla asta de înjurături şi de dialoguri necivilizate fără precedent. Noi nu tolerăm astfel de lucruri, am vorbit cu membrii comisiilor şi le-am spus foarte clar să aplice regulamentele în vigoare, oricât ar fi de drastice. Pentru că există articole drastice, chiar dacă au de suferit echipe. Nu e prima oară când am cerut public ajutorul organelor abilitate, să se sesizeze. Şi acum se poate autosesiza când cineva spune foarte clar că a dat bani unui arbitru".

Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii Fanatik Show, de la Telesport, că, în urmă cu mai mulţi ani, la un meci cu FC Braşov, a dat bani unui arbitru pentru ca echipa sa să fie "arbitrată corect". De asemenea, el a dezvăluit că a mituit şi un jucător de la Astra Ploieşti.

Fostul acţionar dinamovist Gigi Neţoiu a declarat, într-un interviu acordat ziarului Prosport, că preşedintele Consiulului de Administraţie al clubului "alb-roşu", Nicolae Badea, a primit un milion de dolari de la finanţatorul stelist Gigi Becali, prin intermediul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

ŞTIRILE ZILEI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici