Video Sandu: Nu ştiu dacă sunt 5% şanse să se convoace Adunarea Generală

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că există cel mult cinci la sută şanse să fie convocată Adunarea Generală Extraordinară pentru a lua în discuţie demiterea sa, aşa cum doreşte finanţatorul Stelei, Gigi Becali.

12 afișări

"Nu ştiu dacă sunt cinci procente şanse să se convoace Adunarea Generală. Au alte probleme oamenii acum, a început campionatul. Şi în plus, nu se vând pe doi ţechini ca să vină la curtea împăratului. Opoziţia e împărăţia. Avem o opoziţie, e bine că ne ţine treji ", a declarat Sandu.

Mircea Sandu crede că tot scandalul creat în jurul "cazului valiza" este legat de un cerc de persoane, aşa-numita opoziţie. "Eu ştiu că pentru cinci sau şapte persoane din jurul familiei fotbalului suntem indezirabili, dar în acelaşi timp suntem şi indestructibili, alcătuim o echipă aleasă de Adunarea Generală. Dorim să continuăm ceea ce am început acum doi şi jumătate. Astăzi eu sunt acuzat de un băieţel, fost procuror, fost judecător ce o fi fost el, angajat la o instituţie publică, deci funcţionar public, când eu am luptat şi am reuşit să conving modificarea statutului privind excluderea Comitetului Executiv ca ultimă instanţă în problemele fotbalului", a mai spus Sandu.

Sandu: Una dintre cele trei comisii a greşit

"Decizia Curţii de Arbitraj pentru Fotbal este o hotărâre definitivă şi irevocabilă, cu amendamentul că raportul ne va spune ce comisie a greşit, pentru că una dintre ele a greşit, cel puţin una dintre ele a greşit, şi dacă se va ajunge la instanţă cu acest caz, federaţia va redeschide acest dosar. Când Florea Daniel a fost corect, pe data de 3 iulie sau ulterior, când, ca o marionetă manevrată, a început să facă fel de fel de declaraţii, absolut neconforme, interesat, manevrat, dirijat? Dacă era să influenţez îl influenţam şi pe Florea, îl puneam pe Florea să facă cum voiam eu dacă era să influenţez. Pe domnul Florea nu îl mai anchetăm pentru că nu e o persoană atât de importantă. Şi-a spus punctul de vedere. S-a spălat de păcate".

Preşedintele FRF: Lupescu nu a intervenit pentru finul său

"Cred că regret numirea lui Florea la vremea respectivă, chiar nu am stat să cântăresc. Lupescu a venit şi a spus chiar de când a fost pus Florea că nu ştie cine l-a adus, cine l-a recomandat. L-am rugat pe secretarul general să se uite în stenograme să vedem cine l-a recomandat. Cartea lui de vizită era foarte bună, tânăr, de 8 ani procuror, apoi era la AVAS, adică a urcat nişte trepte. Lupescu a spus, domnule dacă se poate să nu-l puneţi pe ăsta că e finul meu şi nu vreau să se interpreteze. Noi l-am pus, asta e, am greşit n-am greşit asta a fost", a declarat Sandu.

Prezent la conferinţa de presă, Ionuţ Lupescu a spus că a fost întrebat de finul său dacă să accepte sau nu postul şi a adăugat că toate declaraţiile acestuia din ultima vreme sunt legate de o campanie politică a acestuia. "El a venit la mine şi m-a întrebat ce să facă. Şi eu i-am spus, mă dacă ai timp şi ai sânge în tine vino, dacă nu, lasă-te, asta e tot. Problema e că l-am dus la biserică şi minte, asta e cel mai dureros. Şi nici până în ziua de azi nu a avut curajul să vină la mine şi să-mi spună bă ai greşit tu. Eu cred că înceracă să-şi facă o campanie pentru ceea ce va urma", a precizat Ionuţ Lupescu.

Şi preşedintele Mircea Sandu a lăsat să se înţeleagă că Florea are susţinere politică: "Este o persoană influenţată, este o persoană care prin fotbal a încercat să-şi creeze o imagine, este o persoană care are o anumită susţinere în plan politic, care îşi urmăreşte un anumit ţel de a deveni o persoană şi mai importantă, să devină un parlamentar, un deputat în Parlamentul României. De ce nu, mâine poimâine şi pe la Uniunea Europeană, adică s-ar putea să ne facem de o anume bucurie. Atâta timp cât despre mine s-a spus că am luat bani... Eu nu am probe dar sunt vorbe care îţi ajung la ureche".

Sandu a mai spus că există şi posibilitatea de a înlocui membrii comisiei care analizează cazul, formată din Constantin Anghelache şi Dumitru Costin: "Dacă cei din comisie nu îşi vor face datoria voi convoca Comitetul Executiv şi voi cere înlocuirea acestora cu oameni din barou".

Referindu-se la unele atacuri ale preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, la adresa directorului general al FRF Ionuţ Lupescu şi la adresa directorului de relaţii internaţionale Florin Prunea, Sandu şi-a reafirmat sprijinul pentru cei doi colaboratori ai săi. "Cu domnul Dragomir colaborăm, conlucrăm, bine, rău, există şi o relaţie de amiciţie de atâţia ani, dar echipa pe care o am rămâne, munceşte şi îşi va face treaba până la finalul mandatului. Noi suntem bucuroşi că toate comisiile sunt la FRF şi toate cazurile sunt judecate în aceeaşi clădire", a mai spus Sandu.

Finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, la întoarcerea din vacanţă, că va încerca să strângă semnăturile necesare pentru a-l demite pe preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, după ultimele dezvăluiri în "cazul valiza".

Preşedintele Curţii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a declarat, duminică, membrilor comisiei care anchetează implicarea lui Mircea Sandu în deciziile luate în acest caz că şeful FRF i-a cerut să păstreze hotărârea de depunctare a Stelei în cazul valizei cu bani de la Cluj, dar să găsească o cale pentru a-i ridica finanţatorului stelist Gigi Becali interdicţia de a intra pe stadioane. De asemnea, Florea îi mai acuză de presiuni în acest caz pe naşul său, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, şi pe directorul Departamentului Relaţii Internaţionale, Florin Prunea. În replică, şeful FRF spune că declaraţiile lui Florea sunt o "minciună grosolană" şi îl acuză pe preşedintele CAF că foloseşte manevre de discreditare.

Echipa Steaua Bucureşti a fost penalizată, la 4 iunie, cu şapte puncte, iar formaţia Universitatea Cluj cu şase puncte de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după scandalul "valiza cu bani" din ultima etapă a Ligii I, sezonul 2007/2008. De asemenea, finanţatorul Gigi Becali a fost suspendat timp de doi ani şi i s-a interzis accesul pe orice stadion pe aceeaşi perioadă şi a primit o amendă de 200.000 de lei, iar preşedintele grupării ardelene, Anton Doboş, a primit aceeaşi sancţiune ca Gigi Becali. De asemenea, jucătorii Gigel Coman (Universitatea Cluj) şi Petre Marin (Steaua) au fost suspendaţi câte şase luni şi amendaţi cu 180.000 de lei. Comisia de Apel a păstrat aceste sancţiuni, dar Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a anulattoate deciziile luate de Comisia de Disciplină. Becali a primit o suspendare de şase luni, care nu îi interzice accesul pe stadion.

După hotărârea CAF, Gigi Becali l-a acuzat pe Mircea Sandu că a stat la baza "regiei" prin care Steaua a fost depunctată pentru a fi exclusă din Liga Campionilor şi că acesta "comandă" comisiile. Preşedintele FRF a cerut înfiinţarea unei comisii care să ancheteze eventuala sa implicare în deciziile în cazul valizei cu bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici