Sandu: Obiectivul României la Euro 2008 este trecerea de grupe

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni dimineaţă, înainte de plecarea reprezentativei României în Elveţia, la cantonamentul de la Saint-Gall, că obiectivul românilor la Campionatul European este trecerea de grupe şi a adăugat că ar prefera ca acest lucru să fie reuşit şi de Italia.

9 afișări
Imaginea articolului Sandu: Obiectivul României la Euro 2008 este trecerea de grupe

Sandu: Obiectivul României la Euro 2008 este trecerea de grupe (Imagine: Mediafax Foto)

"Am încredere că avem echipă valoroasă, cu individualităţi bune în lot. Eu sper ca programul pe care l-au făcut antrenorii pentru echipă să-i facă să fie bine dispuşi, cu dorinţă de a juca. Obiectivul despre care am discutat ieri cu antrenorii şi cu jucătorii a fost o ieşire din grupe. Dacă facem puncte şi putem să ieşim din grupe o să fie un lucru foarte bun pentru fotbalul românesc. (...) Aş prefera să fie Italia lângă noi (n.r. - să treacă de faza grupelor). Sunt mai mulţi italieni în România, e mult mai uşor să vorbeşti italiană ca român. Măcar să reuşim calificarea şi după aceea o să vedem", a spus Sandu.

Mircea Sandu consideră că grupa C, în care va evolua România la Campionatul European, este una "foarte grea, dar foarte frumoasă". "Este o grupă despre care toţi aţi vorbit, foarte grea, dar foarte frumoasă. Dacă nu reuşim să ieşim din grupă, asta este, trebuie să începem să pregătim preliminariile pentru CM. Cu aceste meciuri încep de fapt pregătirile pentru preliminarii. Eu în mod cert voi fi la Viena la 18 iunie, sper să fiu ca un magnet pentru echipă şi să o trag după mine", a precizat preşedintele FRF.

Sandu speră ca România să obţină cel puţin patru puncte în meciurile cu Franţa, Italia şi Olanda. "Eu am spus că vom face puncte, că or fi două, or fi şase, or fi cinci, eu sper să fie cel puţin patru. Nu sunt îndeajuns patru pentru calificare, însă asta ar însemna să învingem o echipă din grupa asta frumoasă şi să nu pierdem un alt meci", a explicat el.

Mircea Sandu a reafirmat că în urmă cu două săptămâni un vicepreşedinte al UEFA i-a spus că simte că naţionala României va ajunge departe la Euro. "Am vorbit acum două săptămâni cu un vicepreşedinte al UEFA, nu vreau să-i dau numele. Chiar asta mi-a spus: «Simt că echipa României va merge foarte sus la acest Campionat European». E un om cu experienmţă şi sigur nu mi-a spus-o de complezenţă", a afirmat Sandu.

Oficialul Federaţiei Române de Fotbal crede că naţionala antrenată de Victor Piţurcă trebuie să rămână concentrată în permanenţă la Campionatul European. "În 2000, a fost o grupă mai uşoară decât cea de acum şi cea din Anglia a fost comparabilă cu cea de acum. În 2000, cred că puteam merge mai departe dacă eram puţin mai atenţi în meciul cu Italia. Am avut o bară a lui Hagi, a fost şi o stare de nervozitate", a precizat Sandu.

Mircea Sandu a spus că la Euro-2008 ar putea produce surprize jucătorii Ciprian Marica sau Marius Niculae. "Am mare încredere în echipă, surpriza ar putea fi revenirea lui Marica, sau poate Marius Niculae. Am mare încredere în Cociş că poate la acest Campionat European să explodeze, el este oricum într-o creştere. Sunt şi cei consacraţi, îmi place Tamaş, Lobonţ a arătat o formă bună", a menţionat Sandu.

Preşedintele FRF a adăugat că portarul Dănuţ Coman, care s-a accidentat şi a ratat astfel participarea la Euro, va fi prezent la competiţia din Elveţia şi Austria.

Delegaţia echipei naţionale de fotbal a României a plecat, luni, în jurul prânzului, în Elveţia, unde jucătorii primei reprezentative vor participa la Campionatul European, care va avea loc în perioada 7-29 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici