Sandu vede o echipă românească în finala Cupei UEFA de la Bucureşti

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, joi seară, că ar fi frumos ca o echipă românească să ajungă să joace în finala Cupei UEFA din 2012, care va fi organizată "în mod cert" de Bucureşti, în faţa propriilor suporteri.

13 afișări
Imaginea articolului Sandu vede o echipă românească în finala Cupei UEFA de la Bucureşti

Sandu vede o echipă românească în finala Cupei UEFA de la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

"Sper ca noul stadion să fie gata în 2010 şi în 2012, aducem finala Cupei UEFA dacă am stadionul. În toamna acestui an hotărâm şi în mod cert va fi Bucureştiul. Atrag atenţia cluburilor şi investitorilor că îşi pot pregăti de pe acum viitoarea câştigătoare a Cupei UEFA. Important e să ajungă o echipă românească în finală, să joace în faţa propriilor suporteri", a declarat Sandu.

"Ce-i lipseşte unei echipe româneşti pentru a ajunge acolo? Administraţie, un buget de peste 40 de milioane, achiziţii de jucători de mare valoare, căutătorii de valori, cum au toate marile cluburi, infrastructură, lipsesc foarte multe. Vom ajunge să jucăm o finală de cupă europeană când facem toate aceste investiţii", a adăugat Sandu.

Mircea Sandu a vorbit şi despre vacanţa jucătorilor echipei naţionale în Turcia. "Naţionala nu e la zbenguială, ci la un program bine gândit, de relaxare alături de familii. Apoi începe pregătirea. Acum fac o pregătire psihologică bună. Nevestele sunt un factor foarte important. Dacă m-aş fi văzut alături de ei pe tobogane? De ce nu, sunt strâmb, urât?", a spus, râzând, Sandu.

Preşedintele FRF a fost impresionat de comportamentul suporterilor la finala Cupei UEFA dintre Zenit Sankt Petersburg şi Glasgow Rangers: "Am văzut 100.000 de scoţieni, cred că dacă erau 1.000 de români, se comportau absolut....nu vreau să-i jignesc pe suporterii români, dar trebuie să învăţăm să ne comportăm. Ei s-au comportat admirabil. Zenit a avut valoare superioară şi a câştigat pe merit, nu ştiu dacă era vreo echipă care s-o învingă miercuri".

Mircea Sandu crede că Manchester United pleacă favorită în finala Ligii Campionilor, "dar şi Chelsea are şansa ei".

Sandu a spus că aproximativ un milion din populaţia salariată activă a României este plătită de lumea fotbalului prin investiţiile din acest domeniu.

Mircea Sandu a fost prezent, joi seară, la inaugurarea unui restaurant din centrul Capitalei, care a coincis cu ziua de naştere a fostului internaţional Gino Iorgulescu. "În mod cert nu l-a uitat lumea pe Gino, mai ales atacanţii cărora le mai dădea coate. Încerc să-l conving să revină în lumea fotbalului, am mai avut nişte discuţii, când vrea el, va intra, e o capacitate”, a spus Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici