Şansă imensă pentru amatorii de drift. Cum pot ajunge piloţi profesionişti

  • Pasionaţii derapajelor controlate au o mare oportunitate în acest weekend pentru a face pasul de la teribilism pe străzi la participarea într-un cadru organizat şi chiar să devină piloţi profesionişti de drift.
  • Deja peste 20 de amatori s-au înscris la “Campionii sunt pe circuit, nu pe şosele”, care are loc sâmbătă şi duminică la Poligonul Moto din Sectorul 3 al Capitalei.
  • Accesul publicului va fi gratuit în ambele zile.
105 afișări
Imaginea articolului Şansă imensă pentru amatorii de drift. Cum pot ajunge piloţi profesionişti

Şansă imensă pentru amatorii de drift. Cum pot ajunge piloţi profesionişti

Conform RoDrift, promotorul evenimentului, cei 20 de pasionaţi au parte de un circuit dedicat, diferit de cei care deja s-au înscris la a patra etapă din Campionatul Naţional de Drift, care are loc în acelaşi loc la finalul acestei săptămâni. “Le oferim şansa nu doar să participe într-un cadru legal şi securizat, conform standardelor de competiţie, dar dacă sunt talentaţi, să intre pe viitor la etapele naţionale”, a anunţat Denis Manea, vicepreşedintele RoDrift.

Poligonul Moto Pallady, de pe strada Drumul Gura Bădicului, Sector 3, Bucureşti, va găzdui ambele evenimente. La clasa Street, care deja e parte din Campionatul Naţional de Drift,
s-au înscris 16 piloţi. Prin aceştia se numără şi Alexandru Pădurariu, un tânăr de doar 15 ani, care, în acest moment este şi favoritul la titlu. El a moştenit pasiunea pentru drift de la tatăl său, Bogdan Padurariu, pilot la clasa PRO in Campionatul National de Drift. Sâmbăta şi duminică îi vom vedea pe amândoi pe circuit, fiul în competiţia de la Street, iar tatăl in demo drift show, care va face spectacol alături de campionul Radu Moise, Sorin Ene, Alice Ene şi Răzvan Stan.

“Sunt fan de când mă ştiu, mi-am dorit să devin pilot, iar street este doar o etapă din viitoarea mea carieră de pilot profesionist. De anul viitor vreau să devin pilot la semipro, iar apoi să devin profesionist. Ca sfat, le recomand tuturor pasionaţilor de adrenalină să vină aici chiar dacă nu îşi doresc o carieră, ci doar să participe într-un cadru organizat, să nu pună în pericol alţi participanţi la trafic”, a spus Alex.

Scopul acestui proiect este de a promova sportul de performanţă şi de a creşte gradul de conştientizare cu privire la pericolele din trafic în rândul tinerilor. Prin intermediul acestui eveniment, RoDrift îşi propune să atragă pasionaţii de motorsport către competiţiile din Campionatul Naţional de Drift şi să promoveze activităţile sportive organizate şi legal constituite sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Acest proiect, finanţat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local încurajează promovarea sportivităţii şi a siguranţei rutiere, dar si dezvoltarea unei culturi a respectului şi responsabilităţii în rândul tinerilor pasionaţi de motorsport, cu impact pozitiv asupra comunităţii şi a societăţii în general.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici