Savaniu, Corpodean şi Lică au fost arestaţi - VIDEO

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, joi, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită.

94 afișări
Imaginea articolului Savaniu, Corpodean şi Lică au fost arestaţi - VIDEO

Savaniu, Corpodean şi Lică au fost arestaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia magistraţilor a fost pronunţată în şedinţă publică, în prezenţa celor trei.

Avocaţii apărării au declarat recurs la decizia de arestare preventivă a lui Savaniu, Corpodean şi Lică, acuzaţi de luare de mită în dosarul de corupţie din arbitraj.

Octav Budişan, avocatul lui Sorin Corpodean, a declarat că clientul său este nevinovat şi că a făcut recurs la decizia magistraţilor.

"O să vedem motivaţia, pentru că noi nu am văzut încă motivaţia instanţei. În momentul în care vedem această motivaţie vom putea aprecia justeţea acestei măsuri. Pot să vă spun că clientul meu, în raport cu probele din dosar, este nevinovat", a spus avocatul lui Corpodean.

Savaniu, Corpodean şi Lică au părăsit Tribunalul Argeş în jurul orei 14.50, cu cătuşe la mâini, fiind duşi cu duba în arestul IPJ Argeş.

La Tribunalul Argeş a fost adus, joi, şi Liviu Făcăleaţă, directorul general al societăţii Pic din Piteşti, urmând ca magistraţii să judece cererea de eliberare sub control judiciar a acestuia. Vineri, aceeaşi instanţă va judeca o cerere similară pentru Cornel Penescu, finanţatorul FC Argeş.

Video Stirileprotv.ro

Marcel Lică, Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au fost reţinuţi, miercuri, pentru 24 de ore, de către procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită, după ce a fost audiaţi timp de câteva ore, la DNA Piteşti, în dosarul privind corupţia din arbitraj, în care au fost arestaţi finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului Pic, patronat de Penescu, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu.

Tot în cursul zilei de miercuri, la DNA Piteşti a fost audiaţi, timp de câteva ore, şi arbitrii Tiberiu Lajos şi Aurelian Bogaciu, care vor fi audiaţi din nou la Serviciul teritorial Piteşti al DNA miercurea viitoare.

Arbitrii Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu, precum şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost audiaţi şi joia trecută la Serviciul teritorial Piteşti al DNA în dosarul de corupţie din arbitraj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici