SC Miercurea Ciuc, campioana României la hochei pe gheaţă feminin

Formaţia Sport Club Miercurea Ciuc a câştigat, duminică un nou titlu de campioană a României la hochei pe gheaţă feminin, după ce a învins formaţia Triumf Bucureşti cu scorul de 5-1 (2-0, 1-1, 2-0), cele două grupări fiind singurele înscrise în Divizia A.

419 afișări
Imaginea articolului SC Miercurea Ciuc, campioana României la hochei pe gheaţă feminin

SC Miercurea Ciuc, campioana României la hochei pe gheaţă feminin

Golurile au fost marcate de Dobani (01:20, 22:21), Avrigean (15:20), Csiszer (49:07) şi Sandor (59:59), pentru SC Miercurea Ciuc, respectiv Lifu, pentru Triumf Bucureşti.

În minutul 27, două dintre jucătoarele formaţiei Triumf Bucureşti, Ileana Radu şi Diana Orban, s-au luat la bătaie pe banca de rezerve în urma unui diferend, fiind despărţite cu greu de cei doi antrenori, George Pogăceanu şi Gheorghe Tăbăcaru.

La finalul partidei, jucătoarele de la SC Miercurea Ciuc s-au aşezat în genunchi şi au format un cerc la mijlocul terenului, unde au ţinut un moment de reculegere în memoria fostului preşedinte al clubului, Antal Istvan, care a încetat din viaţă la începutul lunii ianuarie.

Pe foaia de joc a meciului, antrenor al echipei din Miercurea Ciuc a fost trecut fostul internaţional Laszlo Szigeti, care este tatăl uneia jucătoare, din cauză că antrenorul Antal Istvan jr., component al formaţiei masculine a SC Miercurea Ciuc, are meci în această seară şi nu a putut face deplasarea la Bucureşti.

Cea mai bună jucătoare a echipei SC Miercurea Ciuc, Magdolna Dobandi, care este însărcinată în luna a doua, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că aşteaptă ca în viitor să creacă numărul de echipe din campionat. "Normal că mă bucură acest titlu, la capatul unui sezon în care fiecare dintre noi a încercat să dea tot ce a putut mai bun. Din nefericire am ajuns ca în campionat să fim doar două echipe, ceea ce nu este un lucru îmbucurător pentur că, inevitabil, ajungem să ne plafonăm, indiferent cât de valoroase am fi. Sper, totuşi, ca pe viitor să fie mai multe echipe în campionat", a spus Dobandi.

Hocheista echipei Triumf Bucureşti, Ioana Danciu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că nu o încântă faptul că este vicecampioană, ţinând cont că în campionat nu activează decât două formaţii. "Pentru mine nu este o mândrie să fiu vicecampioană în condiţiile în care suntem doar două echipe. Dacă eram mai multe, cu siguranţă m-aş fi bucurat, era altceva. Sună frumos, dar când te întreabă lumea câte echipe sunt în campionat... Din păcate, înfrângerile din faţa Sport Clubului au creat un complex de inferioritate şi avem un moral scăzut înaintea fiecărui meci, deşi uneori jucăm mai bine decât adversarele noastre", a spus Danciu.

Danciu a precizat că echipa supravieţuieşte ca urmare a eforturilor pe care le fac jucătoarele, împreună cu părinţii, care aleargă după sponsori în fiecare sezon. "Noi, fetele de la Triumf, jucăm exclusiv din plăcere. De bani nici nu poate fi vorba. Noi ne zbatem în fiecare sezon, împreună cu părinţii noştri, să aducem sponsori, pentru a ţine echipa asta în viaţă. Sper să rezistăm şi la anul, cei din conducerea clubului să nu desfiinţeze echipa, în condiţiile în care federaţia nu prea ne mai sprijină. Ar fi păcat, tocmai acum când avem un anterenor în care avem încredere şi cu care putem obţine mult mai mult decât am obţinut până acum", a menţionat jucătoarea de la Triumf Bucureşti.

Tatăl unei jucătoare de la Triumf Bucureşti a cumpărat câte un buchet de flori şi o ciocolată pentru toate sportivele, dar şi pentru reprezentantele sexului frumos din rândul arbitrelor, cu ocazia zilei de 8 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici