Schiorul norvegian Lucas Braathen se retrage la doar 23 de ani, după o dispută cu federaţia

Schiorul norvegian Lucas Braathen, câştigător al Cupei Mondiale de slalom din sezonul trecut, şi-a anunţat, vineri, retragerea, la doar 23 de ani. Decizia a fost luată în urma unei dispute cu Federaţia Norvegiană de Ski, potrivit AFP.

655 afișări
Imaginea articolului Schiorul norvegian Lucas Braathen se retrage la doar 23 de ani, după o dispută cu federaţia

Schiorul norvegian Lucas Braathen se retrage la doar 23 de ani, după o dispută cu federaţia

Schiorul norvegian a transmis, în cadrul unei conferinţe de presă: „Mă retrag. Am terminat”.

Acesta se află la Soelden, staţiunea austriacă unde începe noul sezon de ski, în acest weekend. Acesta a fost, de asemenea, locul primei sale victorii în Cupa Mondială din 2020.

„Pentru prima dată în cariera mea, mă simt liber”, a spus Braathen.

„Pentru ca eu să pot continua să schiez în acest sistem, a trebuit să las deoparte nu numai visele mele, ci şi bucuria de a trăi. Nu mai sunt dispus să fac asta. Acestea fiind spuse, sunt fericit să anunţ că în locul în care am câştigat prima mea cursă de Cupa Mondială, mă retrag”.

Braathen a fost implicat într-un conflict de lungă durată cu federaţia în legătură cu drepturile de imagine ale sportivilor, conflict care a escaladat recent, când a participat la o şedinţă foto neautorizată pentru o marcă de îmbrăcăminte.

Federaţia a anunţat săptămâna aceasta că îl va amenda pe Braathen.

Decizia sa de a se retrage din sport a fost o „surpriză totală” pentru oficialii norvegieni din domeniul schiului.

„Regret profund că Lucas a ajuns la această concluzie”, a declarat preşedintele Federaţiei Norvegiene de Ski, Tove Moe Dyrhaug, într-un comunicat.

„În acelaşi timp, nu putem face altceva decât să respectăm decizia pe care a luat-o”.

Braathen, care şi-a făcut debutul în Cupa Mondială în decembrie 2018, a câştigat cinci curse, trei la slalom şi două slalomuri uriaşe.

El a terminat pe podium de şapte ori în sezonul trecut şi a fost deţinătorul Globului de Cristal la slalom.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici