Scrisoarea pierdută la MTS. Motivul invocat de ministrul Eduard Novak pentru absenţa de la audierea din Senat

  • Ministrul Eduard Novak nu s-a prezentat azi la comisia din Senat care îi cere socoteală pentru un presupun abuz comis asupra sportivului paralimpic Theo Matican.
  • Într-un drept la replică trimis către Mediafax, MTS susţine că a verificat traseul oficial al documentelor şi n-a găsit nicio adresă venind dinspre Parlamentul României.
  • În replică, senatorul Bogdan Matei afirmă că documentul a fost trimis şi indică directoarea din MTS care ar fi primit-o.
975 afișări
Imaginea articolului Scrisoarea pierdută la MTS. Motivul invocat de ministrul Eduard Novak pentru absenţa de la audierea din Senat

Ministrul Eduard Novak

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, ar fi trebuit să se prezinte astăzi, 20 octombrie, pentru a fi audiat de Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi din cadrul Senatului, organism prezidat de Bogdan Matei, fost ministru şi actual senator PSD de Vâlcea.

Eduard Novak a fost dat absent nemotivat de la audieri, motivul invocat de MTS apărând într-un drept la replică pe care instituţia l-a trimis către Mediafax. ro. Redacţia a publicat un articol referitor la cazul sportivului paralimpic Theo Matican, consemnând audierile care ar fi trebuit să aibă loc astăzi.

„Dat fiind faptul că pe adresa Ministerului Tineretului şi Sportului, inclusiv poşta electronică, nu fusese primită nicio comunicare din partea Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi din Senatul României cu privire la o eventuală audiere a ministrului Carol-Eduard Novak sau a unui alt reprezentant al ministerului în data de 20 octombrie, instituţia noastră a consultat Secretariatul Comisiei din Senatul României pentru a verifica traseul unui astfel de document, demersuri în urma cărora nu s-a confirmat că această convocare ar fi fost transmisă Ministerului Tineretului şi Sportului”, scris ministerul, în informarea trimisă către Mediafax prin intermediul consilierului ministrului Eduard Novak, Roxana Ciuhulescu.

Deşi MTS susţine că a verificat traseul oficial, Senatul prezintă o altă opinie. Instituţia deţine o hârtie care arată că ministerul a fost convocat oficial. Iar chemarea lui Eduard Novak la audieri pentru a răspunde în faţa comisiei, expediată în acelaşi timp cu cea către Comitetul Naţional Paralimpic, ar fi ajuns la Janeta Daniela Pricină, o directoare din cadrul Direcţiei de Politici pentru Sport a MTS.

Senatorul PSD Bogdan Matei a reacţionat: „O să clarificăm toate aspectele în comisie, săptămâna viitoare, când sperăm să vină toată lumea. Noi vorbim din iulie de acest caz (n.r. - cazul sportivului paralimpic Theo Matican). Acum se trezesc şi MTS, dar şi CNP (n.r. - Comitetul Naţional Paralimpic), după ce Olimpiada a trecut, iar copilul a rămas acasă. CNP dă vina pe MTS. O să punem informaţiile pe masă şi aştept să văd deciziile care se vor lua după această comisie”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici