Sechestru pe un cont de peste un milion de euro al clubului FC Timişoara

Un cont în valoare de peste un milion de euro al clubului FC Timişoara a fost poprit de Direcţia de Finanţe Timiş (DFT), suma reprezentând contribuţii sociale şi alte taxe către stat.

78 afișări
Imaginea articolului Sechestru pe un cont de peste un milion de euro al clubului FC Timişoara

Sechestru pe un cont de peste un milion de euro al clubului FC Timişoara (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Administraţiei Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii din cadrul Direcţiei Finanţelor Timiş, Mircea Simeria, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că proprirea pe conturile echipei FC Timişoara s-a făcut după o perioadă de graţie de patru luni, pentru o datorie de peste cinci milioane de lei (n.r. - peste un milion de euro).

Potrivit oficialului, datoria echipei FC Timişoara de peste cinci milioane de lei reprezintă contribuţii la salarii, TVA şi alte contribuţii sociale.

Mircea Simeria a precizat că, în luna martie, FC Timişoara a fost informat că în cazul în care nu va restitui această datorie în termen de patru luni se va pune sechestru pe conturile societăţii care administrează echipa, termenul expirând "în urmă cu o zi sau două".

Preşedintele grupării bănăţene, Marian Iancu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că acţiunea ANAF de poprire a unui cont al clubului FC Timişoara este "o acţiune complexă". "De fapt, este vorba de creanţe bugetare curente, pe care vrem să le eşaloneze, că aşa este legea, aşa este Codul Fiscal, iar din diferite motive ei nu vor să le considere scadente şi, mai mult, spun că nu au acoperire", a precizat Iancu.

Marian Iancu a arătat că astfel de sechestre s-au mai făcut, chiar şi "de zece ori pe an". "Se întâmplă, au nevoie de bani, ştiţi cum e, au nevoie de bani...", a menţionat Iancu.

În plus, a arătat Marian Iancu, sechestrul pe cont s-a pus pentru datoriile curente ale lunii "respective".

În legătură cu sechestrul, Iancu a arătat că "sunt cel puţin un milion de firme care au conturile blocate de către ANAF", între care se află şi firma sa, caz care îl supără pe motiv că "ANAF forţează nişte norme care nu s-au aplicat nicăieri, dar care se aplică la el".

"Momentan, eu sunt supărat că ceea ce nu se aplică la alţii se aplică la mine, asta e singurul lucru, şi este normal că ne bulversează toată activitatea", a afirmat Marian Iancu, adăugând că deocamdată, vrea să vadă ce se întâmplă, să vadă care sunt rezultatele demersurilor clubului, poate ANAF va înţelege că a greşit.

Potrivit sursei citate, patronatul FC Timişoara aşteaptă, luni, un răspuns din partea ANAF cu privire la obiecţiile avute în legătură cu sechestrul aplicat pe contul societăţii.

"Aşteptăm răspunsurile, să vedem dacă şi-au revizuit poziţia faţă de realităţile fiscale. Dacă ei înţeleg excesul de zel de care au dat dovadă şi înţeleg că au greşit şi că este o măsură greşită, după argumentele pe care le-am adus noi şi pe care le-am dovedit noi în raport de susţinerile noastre, probabil că vor face pasul înapoi şi vor înţelege că au greşit, ridicând astfel sechestrul de pe acest cont", a arătat Iancu, precizând că, în caz contrar, se va merge mai departe cu contestaţie.

Preşedintele grupării bănăţene a menţionat că sechestrul aplicat pe contul societăţii FC Timişoara s-a făcut până la concurenţa sumei de aproximativ "patru miliarde de lei vechi", această sumă reprezentând "datorii curente", despre care ANAF spune, potrivit lui Marian Iancu, că "datoriile curente fiind mai mari s-a trecut responsibilitatea pe o altă sumă, care nu este corectă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici