Şeful CCA, Kyros Vassaras, dă explicaţii legate de VAR şi de o fază din meciul Rapid - FCU Craiova

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, vine cu precizări legate de faza din minutul 68 al partidei FC Rapid 1923 – FCU 1948 Craiova, disputată vineri, în Giuleşti, se arată pe site-ul FRF.

275 afișări
Imaginea articolului Şeful CCA, Kyros Vassaras, dă explicaţii legate de VAR şi de o fază din meciul Rapid - FCU Craiova

”Din păcate, o problemă tehnică nu a putut permite oficialilor video ai meciului, arbitrii VAR Andrei Chivulete şi Mihăiţă Necula, să furnizeze informaţii exacte într-o perioadă mai scurtă de timp”, a spus Vassaras.

”În momentul în care mingea a părăsit suprafaţa de joc, Andrei Chivulete l-a informat pe arbitrul Horaţiu Feşnic despre faptul că ar putea exista o posibilă lovitură de pedeapsă în favoarea Rapidului, ca urmare al unui posibil joc al mingii cu mâna. Conform protocolului VAR, înainte ca arbitrul meciului să fie chemat la monitor, VAR-ul verifică întotdeauna întreaga situaţie de atac, aşa cum se întâmplă şi la fiecare gol marcat. Identificând un posibil ofsaid ce ar fi avut nevoie de interpretare de către arbitru, a fost necesar ca liniile să fie trasate şi clipul să fie salvat”, a adăugat preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

”După verificare şi în timp ce situaţia fazei se salva, întregul sistem VAR s-a prăbuşit şi a trebuit să fie repornit, lucru ce nu s-a întâmplat din prima încercare. Având în vedere cele de mai sus, analiza fazei a durat mai mult decât ar fi trebuit, acesta fiind motivul pentru care decizia lui Horaţiu Feşnic, una corectă, a întârziat câteva minute. De asemenea, jucătorul Rapidului care a primit mingea în faza de atac înainte de infracţiunea din careu nu se afla în poziţie afară de joc”, susţine Vassaras.

Şeful CCA a concluzionat că ” încă ne mai confruntăm cu probleme de natură tehnică, dar care sperăm să fie rezolvate cât mai curând pentru a evita astfel de situaţii neplăcute pentru toată lumea”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici