Sepp Kuss trimfător în Vuelta, cu Groves câştigător în ultima etapă de la Madrid

Americanul Sepp Kuss a ajuns la Madrid în calitate de câştigător al Vuelta a Espana, competiţia de trei săptămâni încheindu-se cu un sprint grupat, câştigat duminică de australianul Kaden Groves.

136 afișări
Imaginea articolului Sepp Kuss trimfător în Vuelta, cu Groves câştigător în ultima etapă de la Madrid

Sepp Kuss, Instagram

Kuss a început competiţia eclipsat de mai iluştri săi colegi de echipă de la Jumbo-Visma, Jonas Vingegaard şi Primoz Roglic, dar a încheiat-o cu tricoul roşu al câştigătorului.

În vârstă de 29 de ani, americanul a terminat în clasamentul general cu 17 secunde în faţa danezului Vingegaard, câştigătorul Turului Franţei, iar slovenul Roglic, câştigătorul Giro d'Italia, a terminat pe locul trei, la un minut şi opt secunde în urmă.

Este pentru prima dată când o singură echipă a câştigat toate cele trei Mari Tururi într-un sezon.

Prima victorie la general a lui Kuss în Marele Tur a fost adjudecată încă de sâmbătă şi a fost sărbătorită în rândul echipei olandeze în etapa a 21-a de 101 km, care s-a încheiat pe un circuit stradal în jurul reperelor emblematice din Madrid.

Lupta pentru victoria de etapă a fost una palpitantă, deoarece un mic grup mic de frunte, în care se aflau Groves şi Remco Evenepoel, a fost ajuns treptat de pluton în ultimii 500 de metri.

Belgianul Evenepoel (Soudal Quick-Step) a plecat în cele din urmă în căutarea celei de-a patra victorii de etapă a cursei, dar nu a putut să-şi menţină efortul şi a fost depăşit de Groves cu 200 de metri înainte de final.

Groves (Alpecin-Deceuninck) a obţinut victoria în faţa rutierului de la Ineos Grenadiers Filippo Ganna şi a germanului Nico Denz (Bora Hansgrohe).

În timp ce Kuss a sărbătorit victoria la general, Groves şi-a asigurat tricoul verde la sprinteri - primul australian care a reuşit acest lucru în Vuelta.

Evenepoel, ale cărui speranţe de a-şi păstra titlul la general s-au evaporat în etapa a 13-a, a încheiat cu consolarea câştigării tricoului de cel mai bun căţărător.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici