Serena Williams şi Elena Dementieva s-au calificat în semifinale la Australian Open

Jucătoarea rusă de tenis Elena Dementieva, cap de serie numărul 4, şi sportiva americană Serena Williams, a doua favorită a competiţiei, s-au calificat, miercuri, în semifinale la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului

13 afișări
Imaginea articolului Serena Williams şi Elena Dementieva s-au calificat în semifinale la Australian Open

Serena Williams şi Elena Dementieva s-au calificat în semifinale la Australian Open

Dementieva a învins-o, în sferturile de finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Carla Suarez Navarro (Spania), în timp ce Williams a trecut, cu scorul de 5-7, 7-5, 6-1, de Svetlana Kuzneţova (Rusia), cap de serie numărul 8. Cele două jucătoare se vor întâlni în meci direct în semifinale.

Elena Dementieva este a treia jucătoare din Rusia calificată în semifinale la Australian Open, după Dinara Safina şi Vera Zvonareva. Cele mai bune performanţe ale ei la un turneu de Grand Slam s-au înregistrat în 2004, la Roland Garros şi US Open, când a fost de fiecare dată învinsă în finală de o compatrioată de a sa. La Roland Garros a pierdut la Anastasia Mişkina, iar la Us Open a fost întrecută de Svetlana Kuzneţova.

Dementieva, locul patru în clasamentul WTA, este neînvinsă în acest an, ea câştigând turneele de la Auckland şi Sydney.

Serena Williams, câştigătoare la Melbourne în 2003, 2005 şi 2007, este singura jucătoare care nu provine din Rusia şi a ajuns în acest an în semifinale la Australian Open.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici