Serena Williams şi Garbine Muguruza vor disputa finala de la Roland Garros

Principala favorită, Serena Williams, a învins-o, vineri, pe olandeza Kiki Bertens, numărul 58 mondial, scor 7-6, 6-4, în semifinalele turneului de la Roland Garros şi va juca în finală cu Garbine Muguruza (numărul 4 WTA), care a trecut de australianca Samantha Stosur, locul 24 WTA.

627 afișări
Imaginea articolului Serena Williams şi Garbine Muguruza vor disputa finala de la Roland Garros

Serena Williams şi Garbine Muguruza vor disputa finala de la Roland Garros

Serena Williams şi Garbine Muguruza se vor întâlni în ultimul act al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros. Principala favorită a avut nevoie de o oră şi 46 de minute pentru a trece de Kiki Bertens. Clasată pe locul 58 în clasamentul mondial, jucătoarea din Olanda a reuşit break-ul încă din debutul meciului, însă Serena a revenit şi a egalat la 5, iar setul s-a decis în tiebreak. Williams a greşit mai puţin şi s-a impus cu 9-7.

Manşa secundă a început tot cu jucătoarea din Olanda la conducere. Bertens s-a desprins la 2-0, însă Serena Williams a revenit la 3-3, unde a câştigat împotriva serviciului şi nu a mai cedat iniţiativa până la final. S-a terminat 7-6, 6-4 pentru Serena Williams, care va evolua în finală, cu Garbine Muguruza, din Spania.

Liderul mondial, Serena Williams a reuşit 5 aşi faţă de numai unul singur al adversarei. Totodată, jucătoarea din Statele Unite a avut 37 de lovituri câştigătoare, iar Bertens, doar 17. Williams a avut, de asemenea, şi mai multe greşeli neprovocate, 31 la număr, faţăa de 19 ale adversarei.

Garbine Muguruza (22 ani, 4 WTA) a ajuns în ultimul act la Internaţionalele Franţei, după ce a învins-o, scor 6-2, 6-4, pe Samantha Stosur (32 ani, 24 WTA), sportiva care a trecut în optimile de finală de Simona Halep. Jucătoarea din Spania a început în forţă şi s-a desprins la 4-0 şi nu a mai cedat avantajul până la finalul setului, impunându-se cu 6-2. Actul secund a fost echilibrat până la 2-2, când Muguruza a câştigat de două ori împotriva serviciului şi a încheiat manşa cu 6-4.

Serena Williams şi Garbine Muguruza s-au mai întâlnit în finala unui turneu de Mare Şlem, anul trecut, la Wimbledon, unde liderul mondial a câştigat în două seturi, scor 6-4, 6-4. Liderul mondial, în vârstă de 34 de ani, a câştigat de trei ori turneul de la Roland Garros, ultima oară chiar anul trecut.

Serena Williams are 21 de titluri de Mare Şlem în carieră, din cele 27 de finale disputate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici