Serena Williams va fi anchetată pentru comportament nesportiv VIDEO, GALERIE FOTO

Jucătoarea de tenis Serena Williams a fost amendată cu 10.500 de dolari (7.200 de euro) pentru comportamentul său din semifinala US Open, de sâmbătă, împotriva sportivei Kim Clijsters, iar o anchetă a fost deschisă în care americana poate primi sancţiuni mai severe.

50 afișări
Imaginea articolului Serena Williams va fi anchetată pentru comportament nesportiv VIDEO, GALERIE FOTO

Serena Williams va fi anchetată pentru comportament nesportiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Serena Williams

Sportiva americană a primit amenda maximă de 10.000 de dolari cu care poate fi penalizată o jucătoare pentru "comportament nesportiv" într-un turneu de Grand Slam, se arată într-un comunicat al organizatorilor competiţiei. În plus, Williams a primit 500 de dolari amendă pentru distrugerea rachetei pe terenul de joc.

Serena Williams

Comitetul Marelui Şlem, organizaţie din cadrul Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), a deschis de asemenea o anchetă pentru a stabili dacă sportiva americană a avut un comportament ce constituie o "greşeală majoră" şi dacă poate primi sancţiuni mai severe. "Această anchetă este în plină desfăşurare", menţionează comunicatul citat.

La rândul său, Serena Williams a făcut public un comunicat de presă în care recunoaşte că nu a reacţionat cum trebuie în acea situaţie: "Toată lumea şi-a putut da seama de pasiunea pe care o am pentru munca mea. Acum că mi-am revenit, şi deşi sunt încă în dezacord cu acea decizie injustă a arbitrilor, văd că m-am lăsat copleşită de pasiune şi de emoţii şi am administrat prost acea situaţiei. Vreau ca fanii mei să înţelegă că şi eu sunt o fiinţă umană şi vreau să merg înainte şi să trag învăţămintele necesare din această experienţă, atât pe plan profesionist, cât şi la nivel personal".

În timpul semifinalei de sâmbătă, cu Kim Clijters, la scorul de 4-6, 5-6, 15-30, Williams a servit o a doua minge având piciorul pe linia de fund, lucru semnalat de un arbitru de tuşă către arbitrului principal pentru a sancţiona o dublă greşeală. Scorul era 15-40, adică minge de meci pentru Clijsters, când Serena a agresat verbal arbitrul de linie, apropiindu-se la câţiva metri de acesta şi urlând. Acesta a transmis discuţia arbitrului principal, care l-a chemat pe supervizorul turneului.

Astfel, americanca a primit un al doilea avertisment pentru "comportament antisportiv", ceea ce a dus la pierderea punctului şi a meciului. Williams primise un prim avertisment după ce şi-a izbit racheta de sol, într-un gest de furie după un punct pierdut.

Cuvintele adresate de Williams nu au putut fi auzite, însă potrivit presei americane Serena l-ar fi ameninţat cu moartea pe arbitrului de linie. La conferinţa de presă, Serena nu a vrut să explice ce i-a spus arbitrului de tuşă: "Nu m-am bătut niciodată în viaţa mea, de ce aş ameninţa pe cineva?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici