Sharapova a fost criticată pentru că nu s-a referit la invazia rusă din ucraina ca la un „război”

Fostul număr 1 mondial, jucătoarea de tenis rusă Maria Sharapova, a fost criticată în mediile sociale pentru că ar fi minimalizat conflictul actual dintre Rusia şi Ucraina, în contextul în care ea a făcut o donaţie şi şi-a încurajat urmăritorii să îi urmeze exemplul.

6291 afișări
Imaginea articolului Sharapova a fost criticată pentru că nu s-a referit la invazia rusă din ucraina ca la un „război”

De cinci ori campioană de Grand Slam, Sharapova a postat pe Instagram un mesaj în care spune: „Cu fiecare zi care trece, sunt din ce în ce mai dezamăgită şi profund întristată de imaginile şi poveştile familiilor şi copiilor afectaţi de această escaladare a crizei din Ucraina. Fac o donaţie pentru fondul de ajutor de criză al organizaţiei Save the Children, o organizaţie care lucrează neobosit pentru a furniza alimente, apă şi kituri de ajutor pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie.

Vă rog să vă alăturaţi demersului mei prin a face o donaţie. Mă rog pentru PACE şi trimit dragostea şi sprijinul meu tuturor celor afectaţi.".

În ciuda mesajului pacifist şi umanitar, criticii s-au grăbit să sublinieze în comentarii faptul că ea nu a menţionat niciodată invazia Rusiei în Ucraina ca fiind „război", ci a ales să o eticheteze drept "criza din Ucraina".

Sharapova nu a răspuns la niciuna dintre aceste critici, în contextul în care în Rusia există o lege care prevede până la 15 ani de închisoare pentru cei care se referă la evenimente ca la un război sau la o invazie a Ucrainei. Acesta pare a fi şi motivul pentru care presa rusă nu a recunoscut oficial că evenimentele în curs de desfăşurare sunt un război.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici