Sichitiu şi Manea acuză fosta conducere de neglijenţă

Directorul general interimar Grigore Sichitiu şi directorul tehnic Nicolae Manea au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Rapid are 25 de procese şi litigii şi au precizat că multe dintre acestea au la bază neglijenţa fostei conduceri executive, făcând trimitere la Constantin Zotta.

58 afișări
Imaginea articolului Sichitiu şi Manea acuză fosta conducere de neglijenţă

Sichitiu şi Manea acuză fosta conducere de neglijenţă (Imagine: Mediafax Foto)

Cei doi nu au dorit să pronunţe numele fostului director general Constantin Zotta, dar au specificat că nici acţionarul George Copos şi nici investitorul Fathi Taher nu sunt vinovaţi de anumite "procese inutile".

"Avem aproape 25 de procese şi litigii în momentul de faţă, atât pe linie civilă la diverse tribunale, cât şi la FIFA sau la comisiile FRF. Eu răspund despre ce s-a întâmplat doar după data de 19 ianuarie. Nu vreau să spun eu cine e vinovat, dar nu e posibil ca în primele etape, când existau bani, să nu se plătească, de exemplu, cazarea echipei la Constanţa, e vorba de 2.500 de euro, şi apoi aceeaşi sumă la Timişoara, iar acum să ajungem la proces pentru nişte sume derizorii. Nu e posibil să nu se plătească chiria la stadion, când existau bani, e o lipsă de bun simţ, o lipsă de respect. Şi nu Copos şi nici Taher nu sunt vinovaţi de aceste procese inutile. Şi nici pentru litigiile de la FIFA privind clauza de solidaritate a unor jucători nu sunt vinovaţi Copos şi Taher. Eu nu vreau să spun cine e vinovat. Vinovaţii vor fi numiţi de acţionari, eu sunt doar salariat aici şi nu acuz pe nimeni", a spus Sichitiu.

Întrebat dacă se referă la Constantin Zotta, oficialul rapidist a răspuns: "Eu nu dau niciun nume, nu arăt eu cu degetul vinovaţii. Eu sunt în relaţii normale cu domnul Zotta, vorbim, nu sunt probleme".

Nu aveam nicio şansă în rezilierea contractului lui Peseiro

"Noi nu aveam nicio şansă în rezilierea contractului lui Peseiro. Absolut nicio şansă. În contract nu era trecută nicio obligaţie de performanţă, nimic. Practic, ca să rupem contractul trebuia să plătim tot până la final, adică 2,4 milioane de euro. La fel şi cu unul dintre secunzi, nu se putea rezilia fără plata de către club a întregului contract pe doi ani. Încă un exemplu este vila în care a stat Peseiro. Cum e posibil să nu poţi întrerupe un contract de chirie de 4.000 de euro pe lună? Ca să rupem contractul trebuie să plătim 48.000 de euro, adică până la final. Acum stă o vilă aiurea", a explicat Sichitiu.

Tot fără a pronunţa numele lui Constantin Zotta, Nicolae Manea a declarat că n-a mai pomenit contract de antrenor în care acesta să nu aibă nicio obligaţie. "Când sunt bani, să nu plăteşti sume de 2.000 de euro este o neglijenţă, ca să nu spun mai mult. Aceste sume, pentru care clubul a ajuns la procese, puteau fi plătite fără probleme atunci când erau bani în club. E posibil să aduci un antrenor la Rapid, cum a fost Peseiro, în care el să nu aibă nicio obligaţie, ci numai drepturi? Eu n-am pomenit la niciun club aşa ceva", a spus Manea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici