Simona Halep a dat în judecată compania canadiană de suplimente nutriţionale din cauza cărora a fost suspendată

Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs un supliment nutritiţional care, în opinia ei, a dus la aplicarea unei interdicţii de patru ani pentru dopaj care i-ar putea pune capăt carierei.

1592 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a dat în judecată compania canadiană de suplimente nutriţionale din cauza cărora a fost suspendată

Simona Halep a dat în judecată compania canadiană de suplimente nutriţionale din cauza cărora a fost suspendată

Simona Halep, fost lider mondial WTA, cere despăgubiri de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care produce Schinoussa Superfoods, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 pentru Roxadustat, un medicament folosit adesea de persoanele cu anemie.

Roxadustat se află pe lista substanţelor interzise de Agenţia Mondială Anti-Doping deoarece poate creşte hemoglobina şi producţia de globule roşii, sporind rezistenţa la efort, scrie Reuters.

Simona Halep, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a folosit suplimente de Schinoussa în timpul turneului de la Flushing Meadows din 2022 şi că Keto MCT pe care l-a luat a fost contaminat cu Roxadustat, care nu a fost dezvăluit pe etichetă.

Sportiva a declarat că nu a folosit niciodată substanţe interzise şi că neglijenţa Quantum şi afirmaţiile false că suplimentul său este legal i-au afectat cariera şi i-au provocat umilinţe.

Fondatorul companiei Quantum a declarat în octombrie pentru ziarul canadian The Globe and Mail că Halep caută un ţap ispăşitor şi că firma sa a fost transformată în "ţapul ispăşitor".

Halep a făcut apel la suspendarea de patru ani impusă în septembrie anul trecut de un tribunal al Agenţiei Internaţionale de Integritate în Tenis la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Elveţia.

Halep a câştigat Roland Garros în 2018 şi Wimbledon în 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici