Simona Halep, distinsă cu titlul de Doctor Honoris Causa de către o universitate din România

Simona Halep va primi din partea Universităţii de Vest din Timişoara titlul de Doctor Honoris Causa. ”Este un exemplu pentru tinerii României şi cel mai bun ambasador al ţării noastre în lume”, spun reprezentanţii universităţii.

1330 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, distinsă cu titlul de Doctor Honoris Causa de către o universitate din România

Simona Halep, distinsă cu titlul de Doctor Honoris Causa, la Universitatea de Vest din Timişoara

UVT va acorda, în 23 noiembrie, titlul de Doctor Honoris Causa sportivei numărul 1 mondial în tenis, o adevărată personalitate şi un ambasador de prim rang al României în lume: Simona Halep, arată într-un comunicat Universitatea de Vest din Timişoara.

”Titlul de Doctor Honoris Causa este unul onorific, acordat personalităţilor, celor care s-au distins în anumite domenii, prin activitatea lor profesională şi socială. Dintre personalităţile distinse până acum de către UVT cu acest titlu menţionăm pe bine-cunoscuţii actori Florin Piersic, Maia Morgenstern şi Marcel Iureş... sau primul şi singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu. De asemenea, în 2019 vor fi distinşi şi alţi români de excepţie”, susţin reprezentanţii universităţii.

În opinia acestora, era normal ca Simona Halep să se alăture comunităţii restrânse de personalităţi cărora UVT le-a acordat titlu de Doctor Honoris Causa.

”Performanţa ei este de necontestat. La fel de important de remarcat şi cinstit este şi drumul ei până la nivelul de numărul 1 mondial. Este un exemplu pentru tinerii României şi cel mai bun ambasador al ţării noastre în lume. Asta, repet, nu doar prin performanţa în sine, ci şi prin perseverenţa şi lupta sa continuă pentru a deveni cel mai bun. Acordarea titlului va însemna şi deschiderea unor importante posibilităţi de colaborare în domeniul sportului universitar”, a declarat rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Evenimentul va avea loc în data de 23 noiembrie, la ora 13.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici