Simona Halep, favorită principală la Doha, un turneu cu puncte şi bani mai puţini ca în 2014

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, îşi va apăra titlul cucerit în 2014 la Qatar Open din postura de principală favorită, însă punctele şi banii puşi în joc anul acesta la Doha vor fi mult mai puţini faţă de ediţia precedentă.

1027 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, favorită principală la Doha, un turneu cu puncte şi bani mai puţini ca în 2014

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2015, turneele de la Doha şi Dubai vor face rocada atât ca ordine în calendarul WTA, cât şi în ceea ce priveşte categoria competiţiilor.

În urmă cu 11 luni, Simona Halep, cap de serie numărul 7 şi locul 10 mondial atunci, câştiga turneul de la Doha (Qatar), înregistrând al şaptelea său succes în circuitul WTA şi primul la o competiţie de categorie Premier 5. Pentru această performanţă, românca a obţinut 441.000 de dolari şi 900 de puncte WTA.

Programat în 2014 între 10 şi 16 februarie, turneul va avea loc în acest an între 23 şi 28 februarie. Potrivit site-ului oficial al WTA, ediţia 2015 figurează acum la o categorie inferioară, Premier, şi va beneficia de premii totale mai mici, 731.000 de dolari, faţă de 2.440.070 de dolari anul trecut, dar şi de puncte mai puţine, 470 faţă de 900.

Astfel, un succes la Doha va fi recompensat în acest an cu 124.000 de dolari şi 470 de puncte WTA.

Potrivit tennisworldusa.org, dintre actualele sportive din Top 10 WTA vor mai juca la Doha, alături de Halep, Petra Kvitova (Cehia), locul 4, Agnieszka Radwanska (Polonia), locul 6, Angelique Kerber (Germania) locul 9, şi Ekaterina Makarova (Rusia), locul 10.

În schimb, la Dubai, concurs care va avea loc între 15 şi 21 februarie, Simona Halep va fi cap de serie numărul 2, iar americanca Serena Williams favorită principală. Anul trecut la Dubai, Halep a abandonat în meciul din primul tur, cu Alize Cornet (Franţa).

În 2015, turneul de la Dubai va beneficia de premii mai mari, 2,5 milioane de dolari, faţă de două milioane în 2014 (de la semifinale se acordau bonusuri consistente), competiţia urcând în categorie, de la Premier la Premier 5, astfel că şi punctele vor fi mai multe.

Petra Kvitova, Ana Ivanovici (Serbia), locul 5 WTA, Agnieszka Radwanska, Caroline Wozniacki (Danemarca), locul 8 WTA, Angelique Kerber şi Ekaterina Makarova sunt şi ele pe tabloul principal al competiţiei din Emiratele Arabe Unite. În total, 17 dintre primele 20 de jucătoare ale lumii şi-au anunţat participarea la Dubai, unde Venus Williams, sora actualului lider mondial, este deţinătoarea titlului.

Până atunci, Simona Halep, cap de serie numărul 3, va evolua la primul Grand Slam al anului, Australian Open, care va începe luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici