Simona Halep, în semifinalele Turneului de la Doha după ce a învins-o pe Julia Goerges | VIDEO

Simona Halep a câştigat cu emoţii meciul din sferturile turneului de la Doha în faţa jucătoarei Julia Goerges, încheiat cu scorul de 7-6, 7-6, după două ore şi trei minute de joc.

3121 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, în semifinalele Turneului de la Doha după ce a învins-o pe Julia Goerges | VIDEO

Simona Halep, în semifinalele Turneului de la Doha după ce a învins-o pe Julia Goerges | VIDEO

„Sunt foarte fericită, a fost un meci complicat, e greu să joc împotriva ei, pentru că are un serviciu bun, nu am cedat şi de aceea am câştigat meciul. Mă bucur că sunt aici, pentru că nu am vrut să plec. Sunt obişnuită cu atmosfera. Le muţumesc românilor care au venit. Vreau să-i mulţumesc oraşului, pentru că mă primiţi mereu frumos aici. Mă simt grozav aici".

În semifinale, fostul număr 1 WTA o va întâlni pe favorita numărul 4, Elina Svitolina.

Simona a fost întrebată dacă ştie împotriva cui va juca în penultimul act de la Doha. Constănţeanca nu a ştiut, iar reporterul prezent la faţa locului i-a spus că e vorba despre Elina Svitolina (7 WTA): "Nu, nu ştiu. Ok. E o mare provocare. Am pierdut de câteva ori împotriva ei, dar e o semifinală şi vom vedea", a încheiat românca.

Ucraineanca s-a calificat în semifinale după un meci cu Karolina Muchova, scor 6-4, 6-2, iar următorul meci va fi spectaculos. La întâlnirile directe, Svitolina conduce. Ucraineanca s-a impus de patru ori în faţa Simonei, în timp ce Halep are două victorii. În ceea ce priveşte sumele încasate din tenis, românca este în faţa posibilei adversare din penultimul act. Halep a încasat 28 de milioane de dolari, în timp ce Svitolina se laudă cu 13 milioane de dolari.

 

LIVE BLOG pe prosport.ro

7-6(1), 7-6 (6) Simona Halep - Julia Goerges, la Doha

Goerges face primul punct din tiebreak cu forehandul, apoi cedează cu un rever prea lung pe centrul terenului. Tot Julia este cea care face şi desface pe teren, impresionează cu voleul şi lovitura de trecere pe lângă Simona, pentru 3-1. Un retur pe linie o duce pe Julia la 4-1. Simona reduce diferenţa înainte de pauză (2-4) cu o lovitură în colţul terenului, ca din tun. Halep ratează de pe linia de fund a terenului, însă livrează două servicii nereturnabile la 2-5, pentru 4-5. Halep returnează bine şi loveşte bine în diagonală, însă ratează la schimbarea de direcţie în lung de linie. Goerges ratează însă prima minge de set, trimiţând în fileu. Halep va servi pe a doua minge de set: Goerges ratează cu dreapta, într-o zonă lăsată descoperită de Simona.

La 6-6, Halep trece în avantaj cu un-doi serviciu urmat de forehand, iar la 6-7, prima minge a Juliei Goerges nu prinde terenul. Halep câştigă lovind tare spre rever.

► DECIZIE LA TIEBREAK: Simona ia la ţintă reverul advers, avansează la fileu şi ajunge la 2 puncte de victorie, la 15-30. Un serviciu autoritar, urmat de as o propulsează pe sportiva germană la minge de game, însă românca primeşte o nouă şansă, după un atac lung al Juliei. Cu dreaptă tare spre reverul Juliei, Simona îşi oferă o poziţie clară de finalizare cu reverul, anulând minge de tiebreak. Halep contestă corectitudinea serviciului doi al lui Goerges, însă Ochiul de Şoim anunţă as-ul pe mingea a doua reuşit de nemţoaică. Câteva secunde mai târziu, mergem în tiebreak.

► Simona are şansă în game-ul 11 al setului doi, Goerges fiind din nou pe modul "full-attack". Românca este inspirată în a cere un Challenge care îi confirmă game-ul de 6-5. Presiunea se mută asupra Juliei Goerges, cea care va servi pentru a rămâne în turneu, după o oră şi 45 de minute de tenis cu aromă de roller-coaster.

►BREAK Halep! Retur nemilos al Simonei, care rămâne în setul secund: 5-5. Vom avea un nou tiebreak?

Simona câştigă cu emoţii primul game al setului secund, după minge de break salvată. Goerges este încă în zonă de graţie, găsind tuşa laterală, însă ratează două returi în final de game.

TIEBREAK-ul decide primul set. Simona stă bine în teren în primele două puncte ale decisivului manşei, însă la 2-0 este surprinsă de o scurtă foarte abilă a Juliei Goerges. Prelungind din nou schimbul cu mingi spre reverul numărului 16 mondial, Simona obţine o nouă eroare şi se duce la 3-1. Racheta Simonei expediază un rever în lung de linie letal pentru 4-1, iar românca schimbă terenul la 5-1, după o greşeală a nemţoaicei. O dublă greşeală a Juliei Goerges pune punct manşei întâi, după 54 de minute

Goerges trece în faţă pe tabelă, la 6-5, după ce seria greşelilor Simonei continuă. 6 game-uri câştigate de Julia, din ultimele 7 disputate. Simona nu mai găseşte culoarul spre reverul advers, iar dreapta ei risipeşte câteva puncte importante.

Şansă de a închide primul set ratată de Simona, la 5-2. Goerges pune presiune cu returul pe mingea a doua a Simonei şi anulează o primă minge de set a româncei cu un cross scurt la fileu, demonstrându-şi calităţile de dublistă de top. Erori consecutive ale Simonei îi aduc al doilea break sportivei din Germania.

Halep rămâne consecventă filosofiei de joc agresive şi încearcă şi la 40-15 un retur decisiv în lung de linie. Ratează de puţin tinta, iar Goerges, care deja a apelat la on-court coaching, punctează în premieră pe tabelă cu un game. 4-1 pentru Halep.

Serviciile mari îi aparţin Simonei Halep în acest start de meci. Românca ajunge la 4-0 în doar 13 minute, cu 85% frecvenţa primului serviciu. Punctele sunt scurte deocamdată, iar Goerges nu apucă să îşi pună în valoare armele, românca variind suficient de mult.

 DUBLU BREAK, HALEP.  Simona este în continuare precisă cu returul, trimiţând lung. Goerges găseşte un singur prim serviciu letal, la teu, iar românca obţine al doilea break cu un retur câştigător, în care a trimis mingea în lung de linie folosindu-se de forţa lansării adverse.

► Hold autoritar pentru Simona Halep, susţinut de prime servicii eficiente, pentru 2-0.

► BREAK HALEP: Simona returnează bine în primul game, în care Goerges pune doar 2 din 5 prime servicii în teren. O diagonală trimisă în fileu de Julia pune punct game-ului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici