Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roma / Halep, după victoria cu Siegemund: Am fost mai agresivă, am vrut să dau mingea mult mai lung

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 6, s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, de categorie Premier 5, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii de 2.775.745 de dolari.

796 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roma / Halep, după victoria cu Siegemund: Am fost mai agresivă, am vrut să dau mingea mult mai lung

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roma

Intrată în competiţie direct în turul al doilea, Halep a învins-o, scor 6-4, 6-4, pe sportiva germană Laura Siegemund, ocupanta locului 32 în clasamentul mondial.

Partida a durat o oră şi 39 de minute. Jucătoarea română nu a comis duble greşeli şi a avut procentaj de reuşită la serviciu de 53 la sută cu prima minge şi 41 la sută cu cea de-a doua. Ea şi-a creat 14 şanse de break, dintre care a concretizat şapte şi şi-a cedat serviciul de cinci ori.

Halep a avut 13 lovituri direct câştigătoare şi 23 de erori neforţate, iar adversara sa a reuşit 24 de lovituri direct câştigătoare şi a comis 35 de greşeli neprovocate.

În turul următor, Halep o va înfrunta pe câştigătoarea dintre jucătoarea letonă Anastasia Sevastova, ocupanta poziţiei 18 WTA, şi rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 12.

Prezenţa în optimile turneului din capitala Italiei este recompensată cu 105 puncte în ierarhia mondială şi 26.302 euro.

Simona Halep (4 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roma, după victoria, scor 6-4, 6-4, pe Laura Siegemund, iar la finalul partidei s-a declarat mulţumită de joc şi a identificat motivele pentru care a reuşit victoria în faţa germancei care o învinsese la Stuttgart. 

Partida dintre cele două a durat o oră şi 39 de minute. Halep i-a pus probleme adversarei prin agresivitatea sporită, jucând cu mingi mai lungi pentru ca Siegemund să nu poată trimite mingi scurte, lovitură pe care o execută foarte bine. În succesul celei de-a patra jucătoare a lumii a contat şi intervenţia lui Darren Cahill, în cel mai dificil moment al meciului pentru Halep, la mijlocul setului doi.

"Am fost mai agresivă, în sensul că am vrut să dau mingea mult mai lung, să o presez, să nu aibă timp să facă scurtele pe care ea le face foarte bine. Şi a făcut câteva la care nu am avut reacţie. Însă cred că am jucat suficient de bine ca să pot să câştig astăzi. Asta s-a schimbat faţă de meciul de Stuttgart", a explicat Simona, pentru Digi Sport.

"Mi-a zis să mă calmez (n.r. - antrenorul Darren Cahill)şi să dau drumul la joc aşa cum am făcut-o până atunci. Am recepţionat, am ascultat şi am făcut cred destul de bine pasul spre 5-3. După aceea, a fost un game pe care ea l-a jucat bine.

Cred că a fost o cădere, un moment mai greu, pe care cred eu l-am depăşit cu ajutorul lui Darren. Contra ei nu este uşor să joci, fiecare punct contează şi am reuşit să stau acolo concentrată, să pot să termin", a spus constănţeanca.

În runda următoare, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, care a trecut în două seturi, scor 7-6, 6-2, de letona Anastasija Sevastova. Românca are 6-0 în duelurile directe cu a 17-a jucătoare a lumii.

"Am jucat pe hard ultima dată. Este o jucătoare dificilă, dă destul de drept şi destul de repede. Va trebui să-mi fac jocul şi să o încurc", a precizat Halep pentru sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici