Simona HALEP S-A CALIFICAT în finala Roland Garros, după 6-2, 7-6 (7-4), cu Andrea Petkovici. Halep, prima sportivă din România în finala acestei competiţii după 34 de ani: "Nu am nimic de pierdut, ştiu cum să joc împotriva Mariei Şarapova"

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a învins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), şi s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiţii după 34 de ani.

12309 afișări
Imaginea articolului Simona HALEP S-A CALIFICAT în finala Roland Garros, după  6-2, 7-6 (7-4), cu Andrea Petkovici. Halep, prima sportivă din România în finala acestei competiţii după 34 de ani: "Nu am nimic de pierdut, ştiu cum să joc împotriva Mariei Şarapova"

Simona HALEP S-A CALIFICAT în finala Roland Garros, după 6-2, 7-6 (7-4), cu Andrea Petkovici. Halep devine prima sportivă din România în finala acestei competiţii după 34 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Simona Halep: În finală nu am nimic de pierdut, ştiu cum să joc împotriva Mariei Şarapova

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, joi, la finalul partidei cu Andrea Petkovici, din semifinalele turneului de la Roland Garros, că în ultimul act al competiţiei, cu Maria Şarapova, nu are nimic de pierdut, precizând că ştie cum trebuie să abordeze meciul.

"În finală nu am nimic de pierdut. Ştiu că va fi un meci greu, ea este o mare campioană. Am jucat împotriva ei în finala de la Madrid, ştiu cum să joc, că trebuie să dau totul, pentru că este ultimul meci al turneului. Sper să mă pot bucura", a spus Halep, într-un mini-interviu acordat fostei jucătoare de tenis Barbara Schett, comentator Eurosport.

Simona Halep a afirmat că visul său a fost să joace o finală de Grand Slam la Roland Garros. "A fost visul meu să joc finala de la Paris. Mă simt extraordinar, sunt emoţionată, dar a fost un meci dificil. Am fost un pic blocată. Nu am putut să mă mişc aşa cum doream, dar sunt fericită că am terminat în două seturi", a completat Halep.

Jucătoarea română a precizat că a avut emoţii şi că i-a fost frică să nu ajungă în setul decisiv cu Petkovici. "În primul set nu am arătat emoţii pe teren. Am încercat să rămân concentrată pentru a termina al doilea set, pentru că nu ştiam ce s-ar putea întâmpla dacă nu câştigam al doilea set. În tie-break am muncit pentru fiecare minge, pentru că ştiam că va fi greu să continui", a explicat Halep.

Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fază în care va juca, sâmbătă, cu rusoiaca Maria Şarapova, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

La fel ca în partida cu Svetlana Kuzneţova, Halep a intrat, joi, bine în meci, cu un break în primul ghem, apoi a repetat performanţa în ghemul 5 şi a încheiat setul cu scorul de 6-2, în 28 minute, profitând şi de cele 13 greşeli neforţate ale adversarei.

În setul doi, Petkovici a reuşit să fructifice prima minge de break pe care a avut-o în meci, la scorul de 2-1 în favoarea ei. Germanca nu a valorificat momentul bun în care s-a aflat, a greşit din nou mult după ce a condus cu scorul de 40-15 în ghemul următor şi Halep a obţinut rebreakul, egalând apoi la 3. Jucătoarea română a continuat însă jocul în dificultate, a greşit şi ea mai mult, pe fondul unei evoluţii din ce în ce mai bune a sportivei germane. Totuşi, niciuna dintre ele nu a mai reuşit vreun break.

În jocul decisiv al setului, Halep s-a desprins la 4-1, dar Petkovici a câştigat două mingi pe serviciul româncei, care obţinut apoi şi ea un mini-break şi a închis setul cu 7-6 (4) şi meciul, după o oră şi jumătate.

Halep a ajuns în ultimul act pe zgura pariziană fără să piardă vreun set.

Finalista va primi 1.300 de puncte WTA şi un premiu de 825.000 de euro, iar câştigătoarea turneului 2.000 de puncte şi 1.650.000 de euro.

Doar două românce s-au calificat în finala unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, şi Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la French Open, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia).

LIVE TEXT

UPDATE Simona Halep câştigă tie-breakul! Românca e în finală la Roland Garros, unde o va întâlni pe Şarapova

UPDATE 6-6 şi setul doi ajunge în tie-break.

UPDATE Din nou egalitate, de data aceasta la 5.

UPDATE Halep îşi câştigă şi ea serviciul. Duelul este mult mai echilibrat în acest set 2, ambele jucătoare luptă pentru fiecare punct

UPDATE Petkovici îşi face, cu emoţii, serviciul. A condus cu 40-0, apoi românca a venit la 40-40.

UPDATE Halep îşi câştigă serviciul şi egalează la 3 în setul 2. Românca a preluat din nou iniţiativa punctelor, iar acest lucru este foarte bun

UPDATE Halep îşi recuperează break-ul. La 40-40, Petkovici a atacat, iar mingea trimisă de ea s-a dus în out, iar apoi a comis o greşeală neforţată

UPDATE Petkovici face break. Halep a pierdut din controlul primului set, jucătoarea germană este mult mai agresivă acum.

UPDATE Românca îşi câştigă şi ea serviciul şi egalează la 1.

UPDATE Jucătoarea germană reuşeşte să-şi facă serviciul şi conduce cu 1-0 în setul doi.

UPDATE Începe setul secund tot cu Petkovici la serviciu.

UPDATE Halep câştigă primul set cu 6-2. Românca a controlat clar partida până acum, impunându-şi jocul agresiv cu care ne-a obişnuit, în timp ce adversara s-a aflat în majoritatea timpului în defensivă

UPDATE 5-1 în primul set pentru Simona Halep. Românca a rezolvat game-ul la scorul de 30-30, cu o dreaptă decisivă în cross

UPDATE Halep face un nou break! Este 4-1 pentru româncă, ea dând dovadă de o formă fizică deosebită, în timp ce loviturile de dreapta şi rever funcţionează la parametrii optimi

UPDATE Petkovici îşi câştigă serviciul, Halep se distanţează la 3-1 după un break perfect la serviciu. Petkovici nu a luat niciun punct în game-ul 4.

UPDATE Break-ul se concretizează cu un nou game la serviciu pentru Halep şi românca are acum 2-0 în primul set

UPDATE Simona Halep face break în primul game. Un nou început bun de partidă pentru româncă

UPDATE Partida a început! Andrea Petkovici este prima la serviciu.

UPDATE Cele două jucătoare sunt la încălzire, meciul este pe cale să înceapă.

UPDATE Maria Şarapova s-a calificat în finala Roland Garros. Rusoaica a câştigat setul decisiv cu 6-2. Urmează meciul Simonei Halep.

UPDATE - După două ore şi 10 minute de la începerea partidei din celaltă semifinală a turneului, dintre rusoaica Maria Şarapova şi canadianca Eugenie Bouchard, scorul este 4-6, 7-5, 4-1 pentru Şarapova.

Simona Halep va accede pentru prima dată în finala unui turneu de Grand Slam în cazul în care o va învinge pe Andrea Petkovici, din Germania.

Victoria din meciul cu Svetlana Kuzneţova, scor 6-2, 6-2, i-a adus Simonei Halep cea mai bună performanţă într-un turneu de Grand Slam.

Simona Halep mai are în palmares un sfert de finală la Australian Open, tot din acest an.

Halep a declarat, după ce a acces în semifinalele turneului de la Roland Garros, că pentru ea ziua a fost perfectă.

"Am avut un joc foarte rapid, foarte agresiv. A fost o zi perfectă pentru mine. Mă simt bine. Simt jocul şi să simt pregătită pentru următorul meci", a spus Halep.

Simona Halep a mai declarat, conform wtatennis.com, că este foarte bucuroasă după această calificare în semifinale. "M-am simţit foarte bine pe teren. Am jucat foarte bine şi am respectat planul de joc. A fost un meci bun şi sunt foarte bucuroasă că acum voi juca în semifinale, la Paris", a menţionat românca.

Calificarea în semifinale i-a adus Simonei Halep 780 de puncte WTA şi 412.500 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici