Simona Halep şi nemţoaica Julia Goerges, VICTORIE la proba de dublu de la Miami împotriva unei echipe titrate din lume

Simona Halep şi colega ei, nemţoaica Julia Goerges, au reuşit, sâmbătă seară, marea surpriză pe tabloul de dublu feminin de la Miami: 4-6, 6-1, 10-6 cu Timea Baboş şi Kristina Mladenovic, a doua echipă a lumii în 2019 şi pereche finalistă la ultimele două turnee de Grand Slam.

3077 afișări
Imaginea articolului Simona Halep şi nemţoaica Julia Goerges, VICTORIE la proba de dublu de la Miami împotriva unei echipe titrate din lume

Simona Halep şi nemţoaica Julia Goerges, VICTORIE la proba de dublu de la Miami împotriva unei echipe titrate din lume

Chiar dacă au avut şansele lor în primul set, Simona şi Julia au cedat primul set, 4-6, iar meciul se îndrepta spre o victorie logică a echipei ungaro-franceze. Doar că în setul al doilea a ieşit la suprafaţă superioritatea jucătoarelor de simplu, iar Halep şi Goerges au defilat, scor 6-1 în 27 de minute. În supertiebreak, retururile inspirate şi le-au dus pe Halep şi Goerges spre o victorie superbă, scor 4-6, 6-1, 10-6.

Iar succesul e cu atât mai impresionant cu cât vine în faţa uneia dintre cele mai bune perechi din ultimii ani în circuitul de dublu. Baboş şi Mladenovic au jucat finalele de la Australian Open 2019 (3-6, 4-6 cu Stosur/Zhang) şi US Open 2018 (6-3, 6-7, 6-7 cu Barty/Vandeweghe). Câştigătoare la Australian Open 2018 şi finaliste la Wimbledon 2014, Baboş şi Mladenovic ocupă locul trei în ierarhia de dublu, la egalitate, iar în cursa pentru Turneul Campioanelor sunt pe locul al doilea, după cehoaicele Siniakova şi Krejcikova.

În optimile de finală, Halep şi Goerges vor înfrunta câştigătoarele din meciul Anna-Lena Groenefeld/Lucie Hradecka (Germania/Cehia) - Monica Niculescu/Abigail Spears (România/SUA). Pentru calificarea în optimi, Halep şi Goerges vor primi 120 de puncte WTA şi un cec de 30.060 de dolari americani.

Simona Halep continuă, duminică, în proba de simplu cu un meci împotriva slovenei Polona Hercog.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici