Simona Halep: Sper să câştig cât mai multe turnee şi să o ajung pe Virginia Ruzici

Jucătoarea de tenis Simona Halep, care s-a impus, duminică, la turneul de categorie Premier de la Moscova, a declarat, luni, la întoarcerea la Bucureşti, că îşi doreşte să o ajungă pe Virginia Ruzici, câştigătoare a 12 turnee WTA în carieră.

1026 afișări
Imaginea articolului Simona Halep: Sper să câştig cât mai multe turnee şi să o ajung pe Virginia Ruzici

Simona Halep: Sper să câştig cât mai multe turnee şi să o ajung pe Virginia Ruzici (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Sunt foarte fericită, încerc să mă bucur de aceste momente deosebite, de tenis, de jocul meu. Am auzit că am urcat pe locul 14 după Moscova, mă bucur că am reuşit această performanţă şi sper să urc cât mai sus. Ştiam că Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir au patru turnee câştigate în carieră, mă bucur că am reuşit să ajung la cinci. Sper să câştig cât mai multe şi să o ajung pe doamna Virginia Ruzici. Nu este în pericol recordul dânsei, dar sper măcar să o egalez", a spus Halep, la Aeroportul Henri Coandă.

Sportiva română a afirmat că Samantha Stosur a fost un adversar foarte dificil în finala de la Moscova. "Nu m-am gândit înainte că pot câştiga la Moscova, dar pe parcursul turneului am simţit că am o şansă. Finala a fost foarte grea pentru că Samantha este o adversară foarte bună, însă totul a mers bine şi mi-am făcut jocul cum trebuie. Eu o mai bătusem la Cincinnati anul acesta, dar ea conducea cu 3-1, acum după acest meci s-a făcut 3-2, sper să o egalez în curând. E foarte posibil să o întâlnesc la Sofia şi sper să fac un meci bun precum cel de la Moscova", a adăugat jucătoarea română.

Halep, care a câştigat aproape un milion de dolari din tenis anul acesta, susţine că nu se gândeşte niciodată la partea materială înaintea unui turneu. "Eu nu mă gândesc niciodată la partea materială înaintea turneelor. Nu prea sunt amatoarea banilor, încerc să mă bucur de tenis, dar ei sunt bineveniţi. Până la urmă orice om care munceşte este şi răsplătit. Mai am mult până la top 10 WTA, vin turnee puternice, iar anul viitor trebuie să apăr tot ce am câştigat anul acesta. M-aş mulţumi şi cu locul doi în clasamentul WTA, important este că îmi place să joc tenis, unde voi ajunge numai Dumnezeu ştie", a menţionat Simona Halep.

Chiar dacă spune că nicio jucătoare din circuitul WTA nu îi provoacă teamă, Halep recunoaşte că în momentul acesta sunt câteva mai bune decât ea. "Nu pot să zic că mi-e teamă de cineva din circuit, dar sunt câteva jucătoare care recunosc că sunt mai puternice decât mine. În afară de Serena, mai este şi Şarapova, şi Azarenka, sunt mai multe", a precizat jucătoarea română.

La întoarcerea din Rusia, Simona Halep a fost întâmpinată la Aeroportul Henri Coandă de părinţii săi şi de fosta jucătoare Florenţa Mihai.

Halep, 22 de ani, a urcat patru locuri în clasamentul WTA şi se află pe poziţia a 14-a, cea mai bună din carieră, fiind sportiva din România cel mai bine clasată în ierarhia dată publicităţii luni. Halep a câştigat turneul Premier de la Moscova, dotat cu premii în valoare totală de 795.707 dolari, după ce a trecut în finală de sportiva australiană Samantha Stosur, locul 19 mondial şi cap de serie numărul 7.

În clasamentul WTA de luni, Halep a acumulat 3.085 puncte. Ea a mai câştigat în acest an turneele de la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta şi New Haven, obţinând succese pe toate suprafeţele, zgură, iarbă, hard în aer liber şi în sală. Halep a obţinut peste 1,7 milioane de dolari premii în carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici