Simona Halep spune că nu îi place să urmărească imagini video cu jocul adversarelor

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, miercuri, după victoria cu Ţvetana Pironkova, din optimile de finală ale turneului de la Dubai, că nu îi place să urmărească imagini video cu jocul adversarelor şi că îşi stabileşte tactica în funcţie de recomandările antrenorului.

175 afișări
Imaginea articolului Simona Halep spune că nu îi place să urmărească imagini video cu jocul adversarelor

Simona Halep spune că nu îi place să urmărească imagini video cu jocul adversarelor (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

"Antrenorul îmi va spune cum să joc din punct de vedere tactic şi care sunt cele mai bune lovituri ale adversarei sau să stau puţin în spate . În rest, mă pregătesc doar pentru ce am de făcut pe teren, ce este bine pentru mine ca să fiu agresivă. Depinde de adversară, dar în mod normal nu mă uit la imagini video. Nu îmi place, nu mă uit niciodată. Vorbesc doar cu antrenorul despre ce am de făcut pe teren. Vorbesc tot timpul cu el, îi spun părerea mea tot timpul, iar el mă ascultă, dar şi eu îl ascult pe el", a spus Halep.

Simona Halep a afirmat că ştie destul de bine jocul Ekaterinei Makarova, adversara din sferturile de finală ale competiţiei din Emiratele Arabe Unite. "Ştiu că voi juca împotriva ei. Va fi un meci greu. O ştiu destul de bine, pentru că am jucat de câteva ori împotriva ei. În Australia a fost foarte dificil. Nu am putut să joc cel mai bun tenis al meu în acea zi, dar ea a fost mai bună decât mine atunci. Am şansa mea de a câştiga, dar mă aştept la un meci dificil, va trebui să alerg mult şi să fiu atentă, pentru că este stângace", a completat Halep.

Ocupanta locului 4 în clasamentul WTA susţine că se simte bine când este încurajată de mulţi suporteri români. "Nu sunt surprinsă de numărul mare de fani români, pentru că aşa a fost şi la Doha anul trecut. Este plăcut să ai atâţia fani români care să te susţină. Înainte nu îmi imaginam că vor veni atât de mulţi oameni, dar este plăcut să joci şi te simţi ca acasă. Mă simt foarte bine pe teren cu ei alături", a adăugat Halep.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 6-3, pe sportiva bulgară Ţvetana Pironkova (57 WTA) şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premeir 5 de la Dubai.

În acest meci, simţind că este în dificultate, Halep i-a cerut, la scorul de 2-3 în primul set, sfaturile antrenorului Victor Ioniţă, căruia i s-a plâns de lovitura "joasă" de rever a bulgăroaicei. Ioniţă i-a "corectat" Simonei tactica, poziţia în teren şi la serviciu, iar eleva lui a revenit şi a câştigat partida.

În faza următoare, Simona Halep va juca, joi, de la ora 17.00, împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 6.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici