Singură ţară în lume care nu are o echipă naţională de fotbal

Există o singură ţară în lume care nu are o echipă naţională de fotbal, însă acest lucru s-ar putea schimba în curând.

2162 afișări
Imaginea articolului Singură ţară în lume care nu are o echipă naţională de fotbal

Singură ţară în lume care nu are o echipă naţională de fotbal

Insulele Marshall, un arhipelag pierdut în mijlocul Pacificului, este ultima ţară de pe planetă recunoscută de ONU care nu are o echipă naţională de fotbal şi, până anul trecut, această ţară nu avea nici măcar o ligă de amatori. Nu există terenuri de fotbal, iar cultura dominată de SUA a generat întotdeauna un interes scăzut pentru acest sport, notează bluewin.

Acest arhipelag de insule vulcanice din mijlocul Oceanului Pacific a fost ocupat de Statele Unite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi a devenit apoi un loc de teste nucleare americane (nu mai puţin de 66 între 1946 şi 1958), devenind în cele din urmă o naţiune suverană abia în 1986.

Acum, locuitorii tânărului şi micului stat, care a aderat la ONU în 1991 şi a cărui suprafaţă este de doar 181,3 kilometri pătraţi, ar dori să facă un nou pas înainte, de data aceasta pe plan sportiv, alăturându-se familiei fotbalistice mondiale cu propria echipă.

"Vrem să facem parte din preliminariile Cupei Mondiale", explică directorul tehnic al mişcării fotbalistice din ţară, Lloyd Owers.

„Pe plan personal, este o oportunitate de a face parte din ceva atât de măreţ: singura ţară din lume fără echipă naţională”, a continuat Lloyd: „Ştim că vrem să facem parte din preliminariile Cupei Mondiale. Vrem să facem parte din campionatul OFC, vrem să facem parte din fotbalul de masă. Cred că peste 10 ani, dacă vom continua în modul în care federaţia doreşte să îşi urmărească obiectivele şi ambiţiile, nu există niciun motiv pentru care acest lucru să nu se întâmple".

În multe privinţe, este surprinzător faptul că Insulele Marshall, cu o populaţie de puţin sub 60.000 de locuitori, nu au o echipă naţională, în condiţiile în care multe ţări mai mici au o echipă naţională. De exemplu, Insula Tuvalu, cu o populaţie de doar 12.000 de locuitori, are o echipă care este membră a Confederaţiei de Fotbal din Oceania, care are 11 naţiuni afiliate la FIFA, inclusiv Noua Zeelandă. În ciuda faptului că are doar 760 de cetăţeni, Vatican City a reuşit să alinieze o echipă în meciurile amicale internaţionale. Insulele Feroe, a căror populaţie este apropiată de cea a Insulelor Marshall (52.000 de locuitori), participă la meciuri de calificare la Cupa Mondială şi la Euro încă din anii 1990.

Originar din Oxfordshire, cu o experienţă de antrenor care l-a dus în ţări precum Canada, SUA şi Suedia, Owers a primit sarcina de a pune bazele care vor duce fotbalul internaţional în Insulele Marshall.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici